ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου ύψους €60 εκατ. Κύριο

15:13 - 12 Μαρ 2021 | Αναλύσεις
Aegean: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου ύψους €60 εκατ.
Το «πράσινο» φως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 60 εκατ. ευρώ, της Aegean άναψαν οι μέτοχοι της εταιρείας στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/3).

Η αύξηση κεφαλαίου αποτελεί προϋπόθεση για τη στήριξη της εταιρείας από το κράτος με κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ, με τους ακριβείς όρους της διαδικασίας να αναμένεται ότι θα προσδιοριστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ειδικότερα, έχει συμφωνηθεί η χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ύψους 120 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει δωρεάν τίτλους δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών (warrants) με τιμή εξάσκησης ίσης με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Εταιρείας κατά την αύξηση που θα προκηρυχθεί.

Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν και τα τρία θέματα της σημερινής γενικής συνέλευσης και συγκριμένα την ΑΜΚ, την έκδοση τίτλων κτήσης μετοχών της εταιρείας (warrants), που θα αντιστοιχούν στο 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου μετά την ΑΜΚ που θα διατεθούν στο ελληνικό δημόσιο, καθώς και τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο καταστατικό της εταιρείας.

«Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη συγκυρία που έχει βιώσει ο όμιλος», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης (φωτο).

«Για άλλη μία φορά, όλοι μας κάνουμε μία κοινή προσπάθεια όπου βάζουν κεφάλαια εκ νέου οι μέτοχοι. Και βάζουν πλάτη από δημιουργικότητα, αντοχή και προσπάθεια, οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι τα στελέχη της εταιρείας. Η εταιρεία συνέβαλε με 300 εκατ. ευρώ σε φόρους και υποδομές το 2019 και με 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος της Aegean.

«Το Δημόσιο κάνει επένδυση στην αποδοτικότητα και την λειτουργία του τουρισμού και της οικονομίας. Ευχαριστούμε το κράτος για τη βοήθεια, αλλά είμαστε περήφανοι για το πόσο αντέξαμε χωρίς αυτή και για το πόσο μικρή είναι σε σχέση με άλλα κράτη. Είμαστε ευγνώμονες που το κράτος είναι δίπλα μας, αλλά νομίζω ότι και η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει μία εταιρεία που μπορεί να συμβάλει τόσο συχνά και να μπορεί να αντέχει με μία λογική στήριξη στην οποία καλούνται, για μία ακόμη φορά, να βάλουν χρήματα οι μέτοχοι», πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκης.

«Οι μέτοχοι που εκπροσωπούν άνω του 60% του μετοχικού κεφαλαίου, έχουν δηλώσει τη διάθεσή τους, η οποία θα γίνει πραγματική δέσμευση μετά την οριστικοποίηση των όρων της αύξησης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Aegean

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 12 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.