ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Profile: Σχεδιάζει εξαγορά εταιρίας στο κλάδο των τραπεζικών προϊόντων Κύριο

10:21 - 01 Απρ 2021 | Αναλύσεις
Profile: Σχεδιάζει εξαγορά εταιρίας στο κλάδο των τραπεζικών προϊόντων
Η Profile βρίσκεται κοντά σε μια ακόμα εξαγορά που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι και μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι η εταιρία που είναι στο στόχαστρο δραστηριοποιείται στον χώρο των τραπεζικών προϊόντων.

Η Profile εστιάζει κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ευρώπη (κεντρική και δυτική) που αποτελεί το 45% του κύκλου εργασιών της σήμερα.  Το υπόλοιπο 34% των πωλήσεών της το έχει στην Ελλάδα, το 17% στη Μέση Ανατολή και το 4% τη Αμερική.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) θα υποστηριχθεί από την εταιρεία με δικούς της πόρους και με κάποια δανειακά κεφάλαια. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας, Μπάμπης Στασινόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη εξαγορά της Euronext Centevo στη Σκανδιναβία, μιας αγοράς που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Profile, λόγω της μακράς παράδοσης και εξειδίκευσης στο χώρο των χρηματοοικονομικών επενδύσεων. Όπως επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη εξαγορά επιτρέπει στην Profile, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο εταιρειών, να εμπλουτίσει και να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις της, σκοπεύοντας να προσφέρει υψηλού επιπέδου συστήματα στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Τα πλεονεκτήματα από την εξαγορά της Euronext Centevo

Η απόκτηση της σκανδιναβικής εταιρείας εκτιμάται ότι θα προσθέσει στην Profile ετήσιο τζίρο 35% δηλαδή 5,5 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το 2023 υπολογίζεται σε 7,5 εκατ. ευρώ.

Πρόσθετα έσοδα, της τάξης των 1,4 εκατ. ευρώ, μάλιστα, εκτιμάται ότι θα προέλθουν κι από την δεύτερη εξαγορά που συζητά η εταιρεία η οποία αφορά και πάλι εταιρεία του εξωτερικού που ειδικεύεται στην τραπεζική αγορά.

Αναφορικά με τους στόχους της συγκεκριμένης εξαγοράς της Euronext Centevoη Profile επιδιώκει μεταξύ άλλων, επέκταση στις σκανδιναβικές χώρες, εξυπηρέτηση μεγάλων πελατών, επιτάχυνση των μεγεθών του ομίλου, αξιοποίηση των λύσεων διαχείρισης επενδύσεων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργασία με το Euronext.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, η διοίκηση εκτιμά ότι το 2022 τα έσοδα θα φθάσουν στα 30 εκατ. ευρώ (+36%) ενώ το 2023 θα ανέλθουν στα 35 εκατ. ευρώ (+17%). Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται από 4,2 εκατ. ευρώ το 2020 να ανέλθουν στα 5,5 εκατ. ευρώ το 2021, στα 7,9 εκατ. ευρώ το 2022 και στα 9,5 εκατ. ευρώ το 2023.

Ταυτόχρονα τα κέρδη EBITDA εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 5,5 εκατ. ευρώ το 2021, σε 7,9 εκατ. ευρώ το 2022 και σε 9,5 εκατ. ευρώ το 2023.

Μάλιστα ο βασικός λόγος για αυτό το υψηλό ποσοστό ανάπτυξης  το 2020 παρά την πτώση του 5% που έφερε η πανδημία, είναι η πρόσφατη εξαγορά της σουηδικής Euronext Centevo.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:57 - 01 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.