ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Δεν μπορούν να αποκλειστούν διορθώσεις τιμών

09:35 - 01 Απρ 2021 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Δεν μπορούν να αποκλειστούν διορθώσεις τιμών
Ελεγχόμενες πιέσεις καταγράφηκαν χθες για τον ΓΔΧΑ, ενώ μικτή ήταν η εικόνα στην Ευρώπη. Αντιθέτως με κέρδη έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υπεραποδίδοντας και του S&P 500, καθώς ανακοινώθηκε το οικονομικό πακέτο για τις υποδομές στις ΗΠΑ.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή, Νίκος Καυκάς και προσθέτει:

Στο μέτωπο της πανδημίας η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνει στην Ευρώπη με την Γαλλία να ανακοινώνει μηνιαίο lockdown. Στον αντίποδα, εντός συνόρων επιχειρείται ένα πρώτο άνοιγμα της αγοράς με συγκεκριμένους περιορισμούς και φυσικά υπό επιτήρηση.

Συνολικά, ωστόσο, οι θετικές προοπτικές από το άνοιγμα των οικονομιών συντηρούν το ανοδικό προφίλ των μετοχικών δεικτών.

Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ήταν εντός των εκτιμήσεων με τα EBITDA Δ τριμήνου να ανέρχονται στα 52,7εκ ευρώ, ενώ η τελική γραμμή της χρήσεως 2020 επηρεάστηκε θετικά κατά 142,7εκ ευρώ από επαναμέτρηση αξίας προηγούμενων συμμετοχικών δικαιωμάτων στη Kaizen Gaming Ltd. Αξίζει να σημειώσουμε στο Δ τρίμηνο την σημαντική συνεισφορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού (GGR 33εκ ευρώ εκ των 82εκ. Ευρώ) και διαδικτυακού καζίνο (GGR 19εκ. Ευρώ) λόγω και της πλήρους ενοποίησης της παραπάνω εταιρείας για τον Δεκέμβριο 2020.

Βραχυπρόθεσμα συνιστούμε προσοχή καθώς δεν μπορούν να αποκλειστούν διορθώσεις τιμών. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει δείκτες μεταποίησης Markit σε Ελλάδα, Γερμανία, Ευρωζώνη, ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.