ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤτΕ: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,6384 ευρώ

18:56 - 06 Απρ 2021 | Αναλύσεις
ΤτΕ: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,6384 ευρώ
Τη διανομή καθαρού μερίσματος 0,6384 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), η οποία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής ορίστηκε η 8η Απριλίου, καθώς τότε οι μετοχές της ΤτΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα είναι διαπραγματεύσιμες, χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.

Την ίδια ώρα, η πληρωμή θα ξεκινήσει την 15η Απριλίου, μέσω:

  1. μέσω των χειριστών, δηλαδή των χρηματιστηριακών εταιρειών που οι ίδιοι οι μέτοχοι έχουν επιλέξει και εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη του μερίσματος.
  2. απευθείας από την Τράπεζα της Ελλάδος, είτε με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει ο μέτοχος στον χειριστή του είτε με επιταγή.

Ταυτόχρονα, οι μέτοχοι άναψαν το «πράσινο» φως για τη διάθεση των καθαρών κερδών χρήσης, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 946 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών, τα 13,3 εκατ. ευρώ αφορούν την καταβολή του μερίσματος, τα 633 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στο ελληνικό δημόσιο, ενώ τα εναπομείναντα 300 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για το ειδικό αποθεματικό, το οποίο αφορά την αναπροσαρμογή της αξίας των προς διάθεση των ακινήτων.

Τέλος, οι μέτοχοι ενέκριναν κατά πλειοψηφία την εκλογή του Γιώργου Καββαθά και του Θεοδοσίου Πανάικα ως μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:59 - 06 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.