ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αlpha Finance για Mytilineos: Νέα τιμή-στόχο σε ιστορικά υψηλά των 20,12 ευρώ-Μεγάλες πιθανότητες για είσοδο στον MSCI Greece Κύριο

13:02 - 15 Απρ 2021 | Αναλύσεις
Αlpha Finance για Mytilineos: Νέα τιμή-στόχο σε ιστορικά υψηλά των 20,12 ευρώ-Μεγάλες πιθανότητες για είσοδο στον MSCI Greece
Νέα αναβάθμιση για την μετοχή της Mytilineos από την Alpha Finance, η οποία ανεβάζει την τιμή-στόχο της μετοχής στο επίπεδο των 20,12 ευρώ. Ήδη η μετοχή διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά των τελευταίων 13,5 ετών στα 14,97 ευρώ (+1,56%).

Παράλληλα, η Alpha προβλέπει ότι η εταιρεία διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να εισαχθεί στον MSCI Greece με την νέα αξιολόγηση να πραγματοποιείται στις 11 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Alpha Finance, τα EBITDA θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια υψηλότερα των 500 εκατ. ευρώ και θα κινηθούν μεταξύ 530-570 εκατ. ευρώ. Ο ενεργειακός τομέας και συγκεκριμένα αυτός του φυσικού αερίου θα τροφοδοτήσει την κερδοφορία με 300 εκατ. ευρώ, 170 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα προέρχονται από το Αλουμίνιο και τα υπόλοιπα από την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Η έκθεση δίνει ιδιαίτερη σημασία στον «πράσινο» μετασχηματισμό της εταιρείας, με τα κριτήρια ESG (Environmental, Social, Governance) και την ανάπτυξη των ΑΠΕ να αποτελούν την αιχμή του «δόρατος».

Όπως αναφέρει η έκθεση, η στρατηγική μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050 περιλαμβάνει νέα projects, με τη Mytilineos να διαθέτει χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 3GW, 1,8GW θερμική χωρητικότητα και portfolio 200MW σε φωτοβολταϊκά. Επιπλέον, οι Συμβάσεις Πώλησης Ενέργειας (Power Purchase Agreements) στην ελληνική αγορά αποτελούν καταλυτικό παράγοντα εξελίξεων, με το βλέμμα στο μέλλον.

Επίσης, παράγοντας ώθησης αναμένεται να είναι και οι ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά μεταλλουργίας, με τα EBITDA να φτάνουν πιθανότατα τα 175-200 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Tέλος, η εισηγμένη αναμένεται να επωφεληθεί από τον Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και Βιώσιμης Ανάπτυξης (SEC), τη δραστηριότητα BOT (Building Operating Transfer), δηλαδή την πώληση έτοιμων φωτοβολταϊκών έργων που έχουν κατασκευαστεί και τεθεί σε λειτουργία και άλλα projects υποδομών, με το συνολικό εκτιμώμενο όφελος να εκτιμάται σε 75 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:12 - 15 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.