ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MYTILINEOS: Στο 2,5% το αρχικό επιτόκιο του «πράσινου» ομολόγου Κύριο

14:23 - 21 Απρ 2021 | Αναλύσεις
MYTILINEOS: Στο 2,5% το αρχικό επιτόκιο του «πράσινου» ομολόγου
Άνοιξε σήμερα (21/4) το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο της MYTILINEOS, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο (22/4). Οι ανάδοχοι δίνουν καθοδήγηση για το επιτόκιο στο επίπεδο του 2,5%.

Λόγω του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος θεωρείται σίγουρη η υπερκάλυψη της έκδοσης των 500 εκατ. ευρώ. Μέρος αυτού του κεφαλαίου θα διατεθεί στην αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της MYTILINEOS, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Το «πράσινο» ομόλογο είναι διάρκειας 5,5 ετών. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι τράπεζες BNP Paribas, Citigroup, και HSBC που διοργάνωσαν τις προηγούμενες ημέρες σειρά εξ αποστάσεων παρουσιάσεις σε επενδυτές που τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

Σημειώνεται επίσης πως η εταιρεία βαθμολογείται με πιστοληπτική αξιολόγηση BB-/BB (S/F). Η εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για:

(i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων,

τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και

(iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας. Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναθεώρησε σε σταθερή από αρνητική την προοπτική της MYTILINEOS, ενώ παράλληλα διατήρησε την πιστοληπτική διαβάθμιση «ΒΒ». Η αναθεώρηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020, τα οποία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ η μόχλευση θα μείνει εντός των ορίων από το 2022 και μετά, παρά τις μεγάλες κεφαλαιακές δαπάνες το 2021-2024.

Την ίδια ώρα, με έκθεσή της η Euroxx θέτει υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της MYTILINEOS στα 19,5 από 14 ευρώ, ενώ, παράλληλα, διατηρεί σύσταση overweight. Η χρηματιστηριακή εταιρεία παραμένει θετική για τη μετοχή λόγω των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών, ενώ επισημαίνει ότι ενδεχόμενη είσοδος στους δείκτες MSCI θα αποτελέσει ισχυρό καταλύτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 21 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.