ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες εισηγμένες επέλεξαν την τελευταία ημέρα να ανακοινώσουν αποτελέσματα 2020 Κύριο

08:07 - 05 Μαϊ 2021 | Αναλύσεις
Ποιες εισηγμένες επέλεξαν την τελευταία ημέρα να ανακοινώσουν αποτελέσματα 2020
Φθάσαμε αισίως στον Μάϊο και αναμένονται σήμερα που είναι και η τελευταία μέρα που εκπνέει η προθεσμία να ανακοινώσουν αποτελέσματα και οι τελευταίες 11 εισηγμένες που έχουν απομείνει. Όποιος δεν ανακοινώσει σήμερα το πρωί οδηγείται σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι να εκδώσει λογιστική κατάσταση.

Ειδικότερα ετήσιους ισολογισμούς 2020 θα πρέπει να ανακοινώσουν οι εξής εισηγμένες: Intralot, Λιβάνης, Δούρος, Dionic, Yalco, Μύλοι Κεπενού, Λάμψα, Μουζάκης, Interwood, Δρομέας και Σπύρου.

Η εικόνα των αποτελεσμάτων για τον Ftse 25

Η εικόνα των 25 blue chips του δείκτη FTSE Large Cap (εκτός τραπεζών) ήταν καλύτερη, με τον τζίρο να υποχωρεί κατά 21%, τα EBITDA κατά 14% και τα καθαρά κέρδη κατά 8%. Συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών οι ζημίες ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ λόγω κυρίως της ζημίας που κατέγραψε η Eurobank (Project Cairo). Οι ελεύθερες ταμειακές ροές μειώθηκαν κατά 15%, λόγω των εκροών των Motor Oil, Lamda Development, Aegean Airlines και Ελλάκτωρ, αλλά χωρίς αυτές αυξήθηκαν κατά 35%.

Παρά το γεγονός ότι μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 22% θα έχει θετική επίδραση στα εταιρικά κέρδη κατά 8%-10%, οι αναλυτές αναμένουν μεν ένα καλό σχετικά 2021, σημειώνουν ωστόσο πως οι διαφοροποιήσεις σχετικά με το άνοιγμα και την ταχύτητα επανεκκίνησης σε επιμέρους κλάδους θα καθορίσει και την τελική εικόνα των αποτελεσμάτων.

ANΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 05 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.