ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Υόρκη: Τι θα συζητηθεί στο φετινό 10o Greek Investment Forum των 29 εισηγμένων Κύριο

07:50 - 26 Μαϊ 2021 | Αναλύσεις
Νέα Υόρκη: Τι θα συζητηθεί στο φετινό 10o Greek Investment Forum των 29 εισηγμένων
To σημαντικότερο χρηματιστηριακό γεγονός του καλοκαιριού είναι το φετινό Greek Investment Forum που θα πραγματοποιηθεί για 10η συνεχή χρονιά στη Νέα Υόρκη το τετραήμερο 8 με 11 Ιουνίου που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συνολικά 71 επενδυτικά funds και 112 διαχειριστές κεφαλαίων θα παρακολουθήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης που θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι 29 εισηγμένων της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την εγχώρια αγορά αποτυπώνεται τόσο στην σταθερά αυξημένη συμμετοχή τους στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, η οποία σήμερα διαμορφώνεται σε 65%, όσο και στην αξία συναλλαγών που, με σημαντική τη συμμετοχή των επενδυτών από τις ΗΠΑ, δεν έχει βρεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα του 50% του συνόλου αγοράς μηνιαίως από το 2013.

Η πανδημία Covid-19 ανέκοψε την δυναμική πορεία της αγοράς το 2020 αλλά από το 2021 το Χρηματιστήριο Αθηνών συγκαταλέγεται στη πρώτη πεντάδα των χωρών με τις υψηλότερες αποδόσεις παγκοσμίως.

Προφανώς, την δυναμική αυτή ενισχύει η προοπτική αξιοποίησης των διαρθρωτικών κονδυλίων που η ελληνική οικονομία εξασφαλίζει στο πρόγραμμα ανάκαμψης που διαμορφώνεται από την ΕΕ.

Στόχος της κυβέρνησης που θα εκπροσωπηθεί σε υπουργικό επίπεδο στο forum της Νέας Υόρκης, είναι βασιζόμενοι στην καλή εικόνα που εξέπεμψε η Ελλάδα από τη διαχείριση του κορονοϊού, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και συνολικά εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να φέρει κάποιους από τους 800.000 συμπολίτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.