ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν αναμένουμε αυξημένες πιέσεις στον ΓΔΧΑ

09:59 - 27 Μαϊ 2021 | Αναλύσεις
Δεν αναμένουμε αυξημένες πιέσεις στον ΓΔΧΑ
Καμία ουσιαστική διαφορά δεν είχαμε από την χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑ, ενώ μικτή ήταν η εικόνα και από τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες.

Αυτό αναφέρει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, και συμπληρώνει:

Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρουν υποστήριξη στις τρέχουσες αποτιμήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Quest Συμμετοχών, η οποία έκλεισε το Α΄ τρίμηνο με υπερδιπλασιασμό της καθαρής κερδοφορίας (με έκτακτα κέρδη 0,9εκ ευρώ)) στα  11,2εκ ευρώ από 4,5εκ ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα.

Δεν αναμένουμε αυξημένες πιέσεις στον ΓΔΧΑ, αλλά αυτό εξαρτάται εν πολλοίς και από το διεθνές περιβάλλον. Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Aegean, ενώ αποτελέσματα Α΄ τριμήνου δημοσιεύουν οι ΔΕΗ, Eurobank και ΕΛΠΕ μετά την συνεδρίαση. Από πλευρά μακροοικονομικών στοιχείων βαρύτητα θα δοθεί στα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας, αλλά και στην δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου των ΗΠΑ. Τέλος, αύξηση της μεταβλητότητας ενδέχεται να δημιουργήσει η ολοκλήρωση των μετοχικών αναδιαρθρώσεων στους δείκτες της MSCI.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.