ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Καλά εταιρικά αποτελέσματα και ευνοϊκό διεθνές κλίμα

10:25 - 28 Μαϊ 2021 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Καλά εταιρικά αποτελέσματα και ευνοϊκό διεθνές κλίμα
Αυξημένη μεταβλητότητα, αλλά και κέρδη κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ παρέμεινε μικτή η εικόνα στο εξωτερικό. Καλύτερα των εκτιμήσεων είναι τα εταιρικά αποτελέσματα Α΄ τριμήνου που έχουν ανακοινωθεί μέχρι χθες στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Αυτό αναφέρει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, και συμπληρώνει:

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε επαναλαμβανόμενο EBITDA 225,6 εν μέσω χαμηλότερων δαπανών για αγορά ενέργειας. Ωστόσο, χαμηλότερα αναμένεται να κινηθεί το Β τρίμηνο ΄λόγω της μεγάλης ανόδου των δικαιωμάτων CO2. Τα ΕΛΠΕ δημοσίευαν συγκρίσιμα EBITDA 60εκ ευρώ χαμηλότερα κατά 53%, όπως ήταν φυσιολογικό, και εντός των εκτιμήσεων.

Η Eurobank έκλεισε το τρίμηνο με καθαρά κέρδη 70εκ ευρώ και ελαφρώς αυξημένα λειτουργικά έσοδα στα 447εκ ευρώ(+2,8%_κυρίως από προμήθειες), ενώ ο δείκτης ΜΕΑ υποχώρησε στο 14,2% στα δισ ευρώ από 13δισ ευρώ (28,9%) που ήταν στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η διατήρηση του ευνοϊκού διεθνούς κλίματος θα λειτουργήσει θετικά σε περαιτέρω αύξηση των αποτιμήσεων, οι οποίες υπενθυμίζουμε ότι στηρίζονται και στις αυξημένες διανομές μερισμάτων το επόμενο διάστημα.

Η σημερινή ατζέντα μακροοικονομικών στοιχείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα μεγέθη για καταναλωτική εμπιστοσύνη σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ (Michigan). Μετά την συνεδρίαση ανακοινώνει αποτελέσματα και η Εθνική τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.