ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Υόρκη: 10ο Greek Investment Forum με ρεκόρ συμμετοχών Κύριο

07:55 - 01 Ιουν 2021 | Αναλύσεις
Νέα Υόρκη: 10ο Greek Investment Forum με ρεκόρ συμμετοχών
Το τετραήμερο 8-11 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και του Ελληνοαμερικανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και με τη συμμετοχή 7 sponsors – χρηματιστηριακών που θα φέρουν τους πελάτες τους, οι μάνατζερ 29 εισηγμένων ομίλων στο ελληνικό χρηματιστήριο θα έχουν 45λεπτες virtual επαφές με 71 επενδυτικά funds και 112 διαχειριστές κεφαλαίων στις ΗΠΑ.

Το  μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Αμερικανούς επενδυτές, μέχρι αυτήν την ώρα, εστιάζεται σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Mytilineos και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες – Alpha Bank, Eθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν συνολικά (32 εταιρείες που αντιστοιχούν σε 29 εισηγμένους ομίλους) είναι οι εξής:

ADMIE HOLDING, AEGEAN AIRLINES,ALPHA BANK, ATHENS EXCHANGE GROUP,EYDAP, AUTOHELLAS ,CENERGY HOLDINGS,ELLAKTOR,ELVAL HALCOR,ENTERSOFT,EPSILON NET,EUROBANK,FOURLIS,GEK TERNA – TERNA ENERGY,HELLENIC PETROLEUM,OTE,IKTINOS HELLAS,LAMDA DEVELOPMENT, KRI KRI,MOTOR OIL,MYTILINEOS,NATIONAL BANK OF GREECE,OPAP,  PIRAEUS BANK,PIRAEUS PORT AUTHORITY,PRODEA INVESTMENTS,PROFILE SOFTWARE,ΔΕΗ,QUEST HOLDINGS,SARANTIS GROUP,THRACE GROUP,TITAN,VIOHALCO.

Τον υψηλότερο αριθμό εισηγμένων αλλά και επενδυτών από την έναρξη της διοργάνωσης το 2008 προβλέπει η ατζέντα του 10oυ Greek Investment Forum της Νέας Υόρκης. Παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με την πεποίθηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, εκτιμούν αφενός ότι η ελληνική διαχείριση της πανδημίας ενίσχυσε την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη χώρα, αφετέρου ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αντέξει, απέναντι στις ασφυκτικές συνθήκες της κρίσης. Σημειωτέον, το 2020, το έτος της πανδημίας, οι εισηγμένες κατέγραψαν μείωση 17,9% στα έσοδα σε σύγκριση με το 2019, μείωση 29,8% στο EBITDA (6,1 δις από 8,7 δις το 2019), μείωση 16,3% στα καθαρά κέρδη μετά τους φόρους και αύξηση 1,5% στο συνολικό χρέος.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 01 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.