ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 5 εισηγμένες που ετοιμάζουν εταιρικά ομόλογα μέσα στον Ιούνιο Κύριο

08:02 - 03 Ιουν 2021 | Αναλύσεις
Οι 5 εισηγμένες που ετοιμάζουν εταιρικά ομόλογα μέσα στον Ιούνιο
Τουλάχιστον 5 εισηγμένες (ΕΛΠΕ, Motor Oil, Prodea, Ελλάκτωρ και Fourlis) προετοιμάζονται αυτό το διάστημα για να προχωρήσουν στην έκδοση εταιρικών ομολόγων για να ενισχύσουν είτε το επενδυτικό τους πρόγραμμα είτα να μειώσουν το δανεισμό τους.

Συνολικά σχεδιάζουν να αντλήσουν περί το 1,35 δις ευρώ.  Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι από το ξεκίνημα του θεσμού των

εταιρικών ομολόγων δηλαδή την τελευταία πενταετία (2017-2021),

εκδόθηκαν 20 εταιρικά ομόλογα συνολικής αξίας 2,8 δισ. ευρώ, με αξία

προσφερόμενων κεφαλαίων 7 δισ.

Ποιες επιχειρήσεις ετοιμάζουν νέα εταιρικά ομόλογα

Κατ αρχάς τα  Ελληνικά Πετρέλαια προετοιμάζουν έκδοση μεταξύ 300 – 400 εκατ. ευρώ, έκδοση η οποία θα είναι ομολογίες βιωσιμότητας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Προς ομολογιακή έκδοση, ύψους 250 -400 εκατ. ευρω προσανατολίζεται μετά την αύξηση κεφαλαίου και η Ελλάκτωρ, μια έκδοση βιωσιμότητας προκειμένου να εξασφαλίσει ένα χαμηλότερο επιτόκιο καθώς η προηγούμενη πράσινη ομολογιακή έκδοση εκδόθηκε με “αλμυρό” επιτόκιο 6,375%.

Νέα ομολογιακή έκδοση, εξετάζει για την επιτάχυνση των επενδύσεων της στις Ανανεώσιμες Πηγές και η Motor Oil, δίχως να έχει αποφασιστεί το ύψος της έκδοσης. Προηγήθηκε η έκδοση ομολόγου 200 εκατ. ευρώ στην εσωτερική αγορά η οποία υπερκαλύφθηκε 5,1 φορές με κουπόνι 1,9%. Υπενθυμίζεται ότι, η εταιρεία διαθέτει και διεθνές ομόλογο, λήξεως 2022 με κουπόνι 3,25%.  Ομολογιακή έκδοση στο εύρος των 250-300 εκατ. ευρώ δρομολογεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Prodea Investments, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το εν εξελίξει επενδυτικό της πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ομόλογο χωρίς εξασφαλίσεις, όπου μικρό μέρος αυτού ενδεχομένως να αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενες υποχρεώσεις.

Προς μια μικρότερη ομολογιακή έκδοση, ύψους 50 εκατ. ευρώ, στην ελληνική εταιρική αγορά ομολόγων θα προχωρήσει η εισηγμένη Fourlis. Η εταιρεία, όπως ήδη ανακοίνωσε προετοιμάζει την απόσχιση ακινήτων καθώς προετοιμάζει και την είσοδο εταιρείας ακινήτων ΑΕΕΑΠ στο χρηματιστήριο.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 03 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.