ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intrakat: Ανακοινώθηκε η νέα στρατηγική του Ομίλου

18:27 - 07 Ιουν 2021 | Αναλύσεις
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/7) η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2020 της εταιρίας Intrakat. Η διοίκηση της Εταιρίας αφού παρουσίασε τις σημαντικότερες εξελίξεις του προηγούμενου έτους, απάντησε σε ερωτήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν.

Όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, ανακοινώθηκε η νέα στρατηγική του Ομίλου σύμφωνα με την οποία η INTRAKAT ενισχύει την παρουσία της και επικεντρώνει την δραστηριότητά της στα δημόσια έργα υποδομών, στα ΣΔΙΤ, στις παραχωρήσεις, στις  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανάπτυξη ακινήτων στον κλάδο του τουρισμού, επενδύοντας στις νέες προοπτικές της αγοράς.

Ο Όμιλος προτίθεται να αναπτύξει χαρτοφυλάκιο τελικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με σκοπό την μετάβαση της Intrakat σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα μεγιστοποιεί την αξία των μετόχων μέσα από την ενίσχυση των επαναλαμβανόμενων εσόδων και του EBITDA, την δημιουργία σταθερών ταμειακών ροών, την διαφοροποίηση της δραστηριότητας και την επίτευξη στρατηγικών συνεργειών

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση η Εταιρία θα προχωρήσει σε συγχώνευση με την Εταιρία «ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ» η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ και διαθέτει άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής δυναμικότητας περίπου 1,1GW. Η συνολική δυνητική επένδυση ανέρχεται στο επίπεδο του €1 δισ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 07 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.