ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

4,1 δισ. ευρώ αντλήθηκαν μέσω του Χρηματιστηρίου το 5μηνο Κύριο

07:48 - 10 Ιουν 2021 | Αναλύσεις
4,1 δισ. ευρώ αντλήθηκαν μέσω του Χρηματιστηρίου το 5μηνο
Εξαιρετική επίδοση παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην άντληση κεφαλαίων από εισηγμένες μέσω διαφόρων εκδόσεων (ομόλογα, ιδιωτικές τοποθετήσεις, αυξήσεις κεφαλαίου) μετά την ανομβρία που είχε επικρατήσει το 2020 λόγω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων τους πέντε πρώτους μήνες του έτους – κεφάλαια από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, εκδόσεις εταιρικών ομολόγων, ιδιωτικές τοποθετήσεις, Contingent Convertible bonds – CoCos, κλπ. – έφθασε το ποσό των 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με λίγα λόγια, ότι πέρασε μέσα από τις διαδικασίες του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται τόσο τα 60 εκατομμύρια ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Αεροπορίας Αιγαίου – Aegean Airlines που βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης όσο και τα δύο εταιρικά ομόλογα (η έκδοση της Costamare Participations, με την εγγύηση της εταιρείας Costamare και η έκδοση της Motor Oil) – εκδόσεις που αντιστοιχούν σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ας μην μας διαφύγει και το γεγονός ότι 3 ομολογιακές εκδόσεις με αναφορά σε εισηγμένες εταιρείες του ελληνικού χρηματιστηρίου (ΔΕΗ, Eurobank, Mytilineos) αλλά με διάθεση στο ευρύ διεθνές ακροατήριο απέφεραν το συνολικό ποσό 1,65 δισεκατομμύρια ευρώ ( 650 εκατομμύρια ευρώ για τη ΔΕΗ και από 500 εκατομμύρια ευρώ για την Eurobank και την Mytilineos). 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:42 - 10 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.