ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο και το ξενοδοχείο President Κύριο

07:59 - 11 Ιουν 2021 | Αναλύσεις
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο και το ξενοδοχείο President
Τουλάχιστον 10 εισηγμένες θα έχουν διαγραφεί μέσα στο 2021 , σε μία χρονιά που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αποχωρήσεις επιχειρήσεων. Χθες επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της εταιρίας ΓΕΚΕ που ελέγχει το ξενοδοχείο President να οδηγήσει την εταιρία εκτός ταμπλό. Η οικογένεια Κεφάλα και ειδικότερα 4 μέλη της οικογένειας ελέγχουν αθροιστικά το 93,14% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης δηλαδή διαθέτουν πάνω από το 90%, ποσοστό που απαιτείται για delisting, μετά από Δημόσια Πρόταση. Δηλαδή, για ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου από το Xρηματιστήριο Aθηνών. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν μία εκ των 4 μετόχων (η Δωροθέα Kεφάλα) δεν είχε αποκλείσει -κατά το παρελθόν- το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΓEKE/PRESIDENT από το χρηματιστήριο.

Ταυτόχρονα με την ΓΕΚΕ  ετοιμάζεται  η  Paperpack, το Ιασώ με τους ιδιοκτήτες να έχουν ξεπεράσει το 90% και οδεύουν προς την έξοδο ενώ  και η Newsphone ξεπέρασε το απαιτούμενο  όριο. Στην Newsphone o προτείνων μέτοχος έφθασε το 91,79%.  Το 2021 έχουν ήδη διαγραφεί οι εξής μετοχές: Κεραμεία Αλλατίνη ΑΕ, Axon Συμμετοχών, Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και Eurobrokers, DIVERSA A.E.B.E και η Forthnet.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2020 μετρήσαμε 11 διαγραφές εισηγμένων. Ειδικότερα διεγράφησαν στις 10 Ιανουαρίου η FG Europe, ακολούθησε η ΕΛΤΡΑΚ στις 12 Μαρτίου, ενώ στις 12 Ιουνίου διεγράφησαν 3 πρώην εισηγμένες (Νηρέας, Σελόντα και Καράτζης). Την 1η Σεπτεμβρίου διεγράφη η Περσεύς και στις 4 Δεκεμβρίου διεγράφησαν οι εταιρίες Βωβός, Mega Chanel Aλφα Finance, Πήγασος και Χατζηκρανιώτη.

Το 2019 διεγράφησαν από το χρηματιστηριακό ταμπλό οι εξής 8 εισηγμένες: Druckfarben, Νexans, Υγεία, Αιολική Επενδυτική, Μινωικές Γραμμές, Άνεμος/Grivalia, Κρητών Άρτος, Κανάκης, ενώ το 2018 είχαμε 3 διαγραφές (Αθηνά, Κορρές και Αιολική Επενδύσεων).

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.