ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρωτιά της Mytilineos στην εταιρική διακυβέρνηση Κύριο

09:00 - 14 Ιουν 2021 | Αναλύσεις
Η πρωτιά της Mytilineos στην εταιρική διακυβέρνηση
Στην κορυφή της εταιρικής διακυβέρνησης βρίσκεται η Mytilineos μεταξύ των εισηγμένων. Η Mytilineos λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολόγηση, από την Institutional Shareholder Services (ISS), μεταξύ των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης για την εταιρική διακυβέρνηση (Governance).

Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία, η Mytilineos έλαβε βαθμολογία 2 για το Governance ενώ ακολουθούν με βαθμό 3 η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα. Για την αναβάθμιση των δομών εταιρικής διακυβέρνησης η Mytilineos εργάζεται εντατικά εδώ και πολλά χρόνια, έργο που αποδίδει και αναγνωρίζεται.

Ακόμα πιο σημαντική ωστόσο, είναι η βελτίωση του score της εταιρίας στον τομέα του Περιβάλλοντος, όπου έλαβε βαθμό 2, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των εισηγμένων (με πρώτη της Τρ. Πειραιώς με βαθμολογία 1), δεδομένου ότι στις δραστηριότητες της Mytilineos περιλαμβάνονται βαριές βιομηχανικές δραστηριότητες και παραγωγή ενέργειας που επιδρούν σημαντικά στο περιβάλλον. Τέλος, την υψηλότερη βαθμολογία (πάλι μαζί με την Πειραιώς), με 1, αποσπά και στον τομέα Social. 

Υπενθυμίζεται ότι η κλίμακα της βαθμολογία της ISS είναι από το 1 έως το 10, όπου το 1 είναι το άριστο και το 10 η χαμηλότερη αξιολόγηση.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.