ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ.Μυτιληναίος: Η κερδοφορία του 2022 διπλάσια του 2020-Συμφωνία με ΔΕΗ Κύριο

14:48 - 15 Ιουν 2021 | Αναλύσεις
Ευ.Μυτιληναίος: Η κερδοφορία του 2022 διπλάσια του 2020-Συμφωνία με ΔΕΗ
Αισιόδοξος εμφανίστηκε στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της MYTILINEOS ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, δηλώνοντας στους μετόχους της εταιρείας ότι η κερδοφορία του 2022 θα είναι διπλάσια του 2020.

«Τα επόμενα 2-3 χρόνια με την ωρίμανση των επενδύσεων, την ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς και την καινοτομία που φέρουμε σε όλες τις δραστηριότητές μας, αλλά και την εικόνα έντονης ανοδικότατος των αγορών πρώτων υλών, σε όλα τα επίπεδα θα αρχίσει η απογείωση» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μυτιληναίος, σημειώνοντας ότι προβαίνει στην εν λόγω πρόβλεψη έστω κι αν είναι φειδωλός συνήθως στις εκτιμήσεις.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «στο διάστημα των επομένων 2-3 ετών θα έχουμε διπλασιασμό των μεγεθών της εταιρίας σε top, middle και bottom-line επίπεδο, εκκινώντας από την καθαρή κερδοφορία το 2022 που ελπίζουμε να είναι διπλάσια από το έτος αναφοράς, που είναι το 2020. Εάν το 2022 επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για διπλασιασμό κερδοφορίας θα καταλάβετε τι ακολουθεί» σημείωσε απευθυνόμενος στους μετόχους.

Μάλιστα όπως τόνισε η πορεία της εταιρίας με κερδοφορία καταγράφεται ως ιδιαίτερης σημασίας, καθώς είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις διεθνώς εταιριών που διασφαλίζουν κέρδη εν μέσω μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων.

«Έχει ενδιαφέρον πως μια εταιρία εν μέσω ενός κολοσσιαίου επενδυτικού προγράμματος μπορεί να βγάζει και κέρδη. Να φτιάχνεις π.χ. μια μεγάλη μονάδα παραγωγής ρεύματος με πάνω από 300 εκατ. επένδυση, να προχωράς σε επενδύσεις σε ΑΠΕ και να βγάζει παράλληλα κέρδη, Εδώ βέβαια βοηθά η μεταλλουργία και η διαφοροποίηση του Ομίλου» τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.

Να σημειωθεί ότι, όπως είπε ο επικεφαλής του Ομίλου, φέτος είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα επενδυτικό πρόγραμμα  ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα που φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, δημοσιοποίησε τη συμφωνία με τη ΔΕΗ για τη νέα και τελευταία σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδας. Μάλιστα αφού εξήρε τη στάση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Γ. Στάσση, χαρακτήρισε την εξέλιξη ικανοποιητική και είπε ότι η νέα συμφωνία θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023, ενώ υπογράμμισε πως θα είναι η τελευταία στα 60 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

«Αποδεσμευόμαστε από τη ΔΕΗ, κάτι που φοβόμασταν για χρόνια να κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά για να αναγγείλει πως μετά το 2023 το εργοστάσιο θα καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας τόσο από τη νέα μονάδα φυσικού αερίου 826 MW όσο και από διμερείς συμβάσεις με τα φωτοβολταϊκά. «Θα πρασινίσουμε το Αλουμίνιο και θα έχουμε και φθηνότερη ενέργεια», είπε ο ισχυρός άνδρας της MYTILINEOS.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε επίσης γνωστή την επίτευξη νέας συμφωνίας, δεκαετούς διάρκειας με τον μεταλλουργικό κολοσσό της Glencore. Όπως είπε πρόκειται για μία συμφωνία προμήθειας αξίας 1,5 δισ. δολ. βάσει της οποίας το Αλουμίνιο της Ελλάδας θα προμηθεύει με εξασφαλισμένες για τέσσερα χρόνια τιμές αλουμίνα και αλουμίνιο.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε, επίσης, τη διανομή μερίσματος 0,364 ευρώ ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής 24 Ιουνίου και ημερομηνία διανομής στους μετόχους την 1η Ιουλίου. Τέλος, αποφάσισε η διανομή μετοχών στα στελέχη της εταιρείας να γίνει σε 5 φάσεις, με την πρώτη να ξεκινάει το 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:08 - 15 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.