ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Η περιοχή των 950-970 μονάδων παραμένει ως πιθανός στόχος

10:00 - 16 Ιουν 2021 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Η περιοχή των 950-970 μονάδων παραμένει ως πιθανός στόχος
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ χωρίς ωστόσο να διαβρωθεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση. Παράλληλα, μικτή ήταν η εικόνα των βασικών διεθνών μετοχικών δεικτών προφανώς εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης της FED, όπου αναμένεται ενδεχομένως να παρουσιαστεί ένα χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, και συμπληρώνει:

Σε εταιρικό επίπεδο, καλύτερα των εκτιμήσεων (70εκ. Ευρώ) ήταν τα αποτελέσματα της ΜΟΗ με τα λειτουργικά προσαρμοσμένα EBITDA (χωρίς το όφελος από ανατίμηση των αποθεμάτων) να ανέρχονται στα 80εκ. Ευρώ, ενώ τα ανακοινωμένα στα 129εκ. Ευρώ.

Οι εταιρικοί ισολογισμοί βαδίζουν προς την κανονικότητα, αλλά δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο μελλοντικών επιπλοκών στο μέτωπο της πανδημίας. Οι αποτιμήσεις έχουν περιθώρια ανόδου, αλλά θα πρέπει στο εξής να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί βραχυπρόθεσμα. Η περιοχή των 950-970 μονάδων παραμένει ως πιθανός στόχος για το επόμενο διάστημα, αλλά περαιτέρω ανοδική πορεία δεν είναι δεδομένη στο κοντινό μέλλον. Σήμερα, μπαίνουν οι νέες μετοχές της Αεροπορίας Αιγαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.