ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισημοποιήθηκαν οι συμφωνίες της MYTILINEOS με ΔΕΗ και GLENCORE-Τι προβλέπουν Κύριο

18:58 - 18 Ιουν 2021 | Αναλύσεις
Επισημοποιήθηκαν οι συμφωνίες της MYTILINEOS με ΔΕΗ και GLENCORE-Τι προβλέπουν
Δύο σημαντικές συμφωνίες, τις οποίες προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας, επισημοποίησε η εισηγμένη με νέα της ανακοίνωση.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της ενημέρωσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της από 15.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η MYTILINEOS ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη ΔΕΗ σχετικά με τη σύναψη νέας σύμβασης για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που θα καλύπτει την περίοδο 2021 - 2023.

Η κατ’ αρχήν αυτή συμφωνία αναμένεται να εξειδικευτεί και οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, η MYTILINEOS έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία μακροχρόνιας διάρκειας με την GLENCORE για την πώληση αλουμίνας και αλουμινίου, εκτιμώμενης συνολικής αξίας άνω των $1,5 δισ.

Με την ολοκλήρωση και εξειδίκευση των συγκεκριμένων συμφωνιών η MYTILINEOS, κατά την πάγια τακτική της, θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό.

«Τα επόμενα 2-3 χρόνια με την ωρίμανση των επενδύσεων, την ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς και την καινοτομία που φέρουμε σε όλες τις δραστηριότητές μας, αλλά και την εικόνα έντονης ανοδικότητας των αγορών πρώτων υλών, σε όλα τα επίπεδα θα αρχίσει η απογείωση» είχε επισημάνει ο κ. Μυτιληναίος, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της MYTILINEOS.

Σημειώνεται, επίσης, πως η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,364 ευρώ ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής την 24η Ιουνίου 2021 και ημερομηνία διανομής στους μετόχους την 1η Ιουλίου 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:09 - 18 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.