ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Πιθανές οι μεγαλύτερες διακυμάνσεις ανάλογες των εξελίξεων

09:59 - 27 Αυγ 2021 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Πιθανές οι μεγαλύτερες διακυμάνσεις ανάλογες των εξελίξεων
Σταθεροποιητική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση για το ΧΑ, ενώ μικρή υποχώρηση καταγράφηκε σε Ευρώπη και ΗΠΑ εν αναμονή της ομιλίας Πάουελ, όπου ενδέχεται να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με την σταδιακή μείωση των επαναγορών ομολόγων.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια συμπληρώνει:

Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ ήταν ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις καθώς τα συγκρίσιμα EBITDA Β΄τριμήνου ανήλθαν στα  79εκ ευρώ.

Παράλληλα, η ΑΛΦΑ εμφάνισε μικρή μείωση -1,6% στα κύρια λειτουργικά έσοδα σε τριμηνιαία βάση, αλλά αύξηση 3,5% σε ετήσια βάση κυρίως λόγω αύξησης των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες. Τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 213εκ ευρώ στο εξάμηνο και 104,4εκ ευρώ στο β΄τρίμηνο. Τα ενσώματα ίδια κεφάλαια (pro forma με την αύξηση) ανήλθαν στα 6,2 δισ ευρώ στο τέλος Ιουνίου με τον δείκτη ΜΕΑ να εμφανίζεται στο 26,1% (11,36δισ. ευρώ) από 42,8% (31/3) λόγω της συναλλαγής Galaxy.

Ως αποτέλεσμα, η τράπεζα διαπραγματεύεται με P/TBv 0.435 η 0,45 P/Bv.

Ενημερωτικά, αναφέρουμε ότι ο EuroStoxx Banks διαπραγματεύεται στα τρέχοντα επίπεδα με P/Bv στο 0,62 (εκτ.2021,Bloomberg).

Πιθανές οι μεγαλύτερες διακυμάνσεις σήμερα ανάλογες των εξελίξεων.

Στα σημαντικότερα μακροοικονομικά της ημέρας βρίσκονται τα στοιχεία για προσωπικό εισόδημα και κατανάλωση Ιουλίου στις ΗΠΑ, καθώς και η καταναλωτική εμπιστοσύνη Αυγούστου του Πανεπιστημίου Michigan.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.