ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνείς αγορές: Περιορισμένες διακυμάνσεις με το βλέμμα στις ΗΠΑ

10:20 - 14 Σεπ 2021 | Αναλύσεις
Διεθνείς αγορές: Περιορισμένες διακυμάνσεις με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Περιορισμένες διακυμάνσεις παρουσιάζουν σήμερα το πρωί οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναλυτές της Alpha Bank, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αναμένεται να διατηρηθεί τον Αύγουστο σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πιθανότητας η Fed στη σύσκεψή της στις 21-22 Σεπτεμβρίου να ανακοινώσει σταδιακή μείωση του ύψους του προγράμματος αγοράς τίτλων. Σύμφωνα με το προσχέδιο των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων θα αυξηθεί στο 26,5% από 21%, ο συντελεστής των κεφαλαιακών κερδών θα αυξηθεί στο 25% από 20% και θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος 3% για τα εισοδήματα που υπερβαίνουν τα $5 εκατ..

Η αύξηση της φορολογίας εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα κατά $2,9 τρισ. και η μεταρρύθμιση στην τιμολόγηση των φαρμάκων αναμένεται να αποφέρει $700 δισ., επομένως συνδυαστικά είναι εφικτή η χρηματοδότηση του σχεδίου αύξησης των δαπανών ύψους $3,5 τρισ.. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε τον Ιούλιο σε χαμηλό (4,6%) από τον Αύγουστο του 2020. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν τον Αύγουστο (-58.600, Ιούλιος: -48.900) για έκτο συνεχόμενο μήνα, καταδεικνύοντας ότι συνεχίζεται η αύξηση της απασχόλησης.

Μέλος της ΕΚΤ (I. Schnabel) ανέφερε ότι παραμένει εξαιρετικά απίθανο το σενάριο διατηρήσιμου υπερβολικού πληθωρισμού. Τόνισε επίσης, ότι όσο περισσότερο διατηρηθούν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις αυξήσεις στους καταναλωτές. Τέλος ανέφερε, ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συντομότερα από ό,τι αναμένεται ο μεσοπρόθεσμος στόχος για τον πληθωρισμό, η ΕΚΤ θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται ο πληθωρισμός και ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων για το μήνα Αύγουστο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:30 - 14 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.