ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκρηκτικό... κοκτέιλ στις διεθνείς αγορές

10:03 - 29 Σεπ 2021 | Αναλύσεις
Εκρηκτικό... κοκτέιλ στις διεθνείς αγορές
Χθες καταγράφηκε η πρώτη πτωτική παραβίαση των 870 μονάδων από τα τέλη Μαΐου, ενώ παρόμοια ήραν η εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Συγκεκριμένα , ο S&P 500 είδε την μεγαλύτερη υποχώρηση από τις 12 Μάιου και ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq από τις 18 Μαρτίου.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, και στη συνέχεια προσθέτει:

Στο προσκήνιο παραμένει το κοκτέιλ της αύξησης του ενεργειακού κόστους (το φυσικό αέριο βρέθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2008), της ανησυχίας για την πορεία των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, της σταδιακής απόσυρσης των προγραμμάτων στήριξης από τις Κεντρικές τράπεζες, αλλά και της αυξανόμενης ανησυχίας από την Evergrande.

Τα μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα έχουν ήδη επηρεαστεί από την αύξηση τους κόστους ενέργειας σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ το Γ τρίμηνο το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί.  Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες συνεδριάσεις για τον ΓΔΧΑ.  Σήμερα θα έχουμε τα αποτελέσματα των ΑΔΜΗΕ και Lamda. Βαρύτητα θα δοθεί στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση των βασικών κεντρικών τραπεζιτών (BOE, BOJ, ECB, FED) σε forum της ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.