ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαίσιο Computers: Ρεκόρ πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο του 2021 Κύριο

11:09 - 08 Οκτ 2021 | Αναλύσεις
Πλαίσιο Computers: Ρεκόρ πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο του 2021
Εν μέσω υγειονομικής κρίσης η Πλαίσιο ξεχωρίζει, όχι μόνο για την οικονομική της ανάπτυξη, αλλά και για την κοινωνική της προσφορά.

Η πανδημία είναι μεγάλη δοκιμασία για το επιχειρείν. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια οι ισορροπίες ανατράπηκαν, κάποιοι «μικροί» παίκτες αποδείχτηκαν ανθεκτικοί ενώ πολλοί «μεγάλοι» έλαμψαν δια της αναποτελεσματικότητάς τους. Γιατί, τελικά, ο μεγάλος στόχος κάθε επιχείρησης είναι να υπηρετήσει, με συνέπεια και εντιμότητα, το κοινό της.

Αυτό ακριβώς κατάφερε να κάνει και η Πλαίσιο Computers, δικαιώνοντας τον τίτλο της ως ηγέτη στον τομέα τεχνολογίας. Η εταιρεία σημείωσε εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις μέσα στο α’ εξάμηνο του 2021, σύμφωνα τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων στα € 199,2 εκ. από € 148,6 εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η ποσοστιαία μεταβολή είναι +34,1%, ενώ, εάν συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις των επιδοτούμενων πωλήσεων του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», η ποσοστιαία μεταβολή είναι +25,2%. Επιπλέον, η ανοδική πορεία της εταιρείας αποτυπώνεται και στην άνοδο του EBITDA στα €6,6 εκ. από €5,3 εκ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+24,2%) ενώ αντίστοιχα υψηλοί είναι και οι δείκτες ταμειακής και καθαρής ρευστότητα στα € 39,2 εκ και € 21,8 εκ. και ίδια κεφάλαια € 96,0 εκ. που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της Εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πλαισίου, κ. Γεώργιος Γεράρδος δήλωσε σχετικά: «Οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2021 (αύξηση 34,1%) αντικατοπτρίζουν εκτός από το συνεχές κτίσιμο εμπιστοσύνης στο brand Πλαίσιο και της αξιοπιστίας μας, την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, ιδίως πέρα από τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, και τη συνεπακόλουθη σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς. Συνεχίζοντας τη στρατηγική του συνεχούς diversification, επεκτείναμε τις εργασίες μας στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών το 2019, πετυχαίνοντας στο τρέχον εξάμηνο σημαντική άνοδο των σχετικών πωλήσεων κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το εξάμηνο 2020. Το επίπεδο των πωλήσεων που προσεγγίζει αυτό του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς που καταγράψαμε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του Ομίλου που, σε επίπεδο προ φόρων, ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια.».

Ως «ελληνικό success story», η Πλαίσιο Computers δεν κλονίστηκε από την υγειονομική κρίση. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κωνσταντίνο Γεράρδο, το μυστικό της αποδίδεται στη δυναμική που έχει αποκτήσει στην post-Covid οικονομία. Σε μια εποχή που ο καταναλωτής θέλει να μπορεί να δουλεύει από παντού, να παραγγέλνει εύκολα και να παραλαμβάνει γρήγορα όπου και όταν τον βολεύει, οι επενδύσεις της Πλαίσιο Computers σε logistics, e-commerce και omnichannel, που μάλιστα προηγήθηκαν της πανδημίας, αποδείχθηκαν σοφές. Αν σε αυτό προστεθεί και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και η δυναμική του ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να αξιοποιήσει με ταχύτητα τις ευκαιρίες της νέας οικονομίας, ακόμα και δουλεύοντας εκτός γραφείου, τότε η απάντηση περί επιτυχίας είναι εμφανής.

Η οικονομική επιτυχία, ωστόσο, θα φάνταζε αδιάφορη αν δεν συμβάδιζε με το αίσθημα αλληλεγγύης και φροντίδας που χαρακτηρίζει την Πλαίσιο. Έτσι, στις πρόσφατες μεγάλης εμβέλειας πυρκαγιές, κι εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, η ομάδα εθελοντών «Πλάι σου» της εταιρείας παρέδωσε περισσότερα  από 35.000 σχολικά είδη στους 3.089 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας. Ο πυλώνας της εκπαίδευσης, άλλωστε, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πεδίο ευαισθητοποίησης για την Πλαίσιο. Ορισμένα, ακόμα, από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η διαμόρφωση ομάδας αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots, που βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η στήριξη της τηλεκπαίδευσης μέσω χορηγιών τεχνολογικού εξοπλισμού σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και η συχνή υποστήριξη φορέων με σημαντική κοινωφελή δραστηριότητα, όπως η ένωση «Μαζί για το παιδί», το Ινστιτούτο Prolepsis, και το Ίδρυμα «Κάνε μια Ευχή».

Η Πλαίσιο Computers έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2021 με πρωτοφανή κερδοφορία αλλά και ανθρωπιά. Εμείς θα λέγαμε πως, με τον τρόπο της, παρέδωσε μαθήματα επιχειρηματικής επιτυχίας σε δύσκολες εποχές. Κι ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.