ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανές οι ανοδικές εκτονώσεις της αγοράς

10:32 - 14 Οκτ 2021 | Αναλύσεις
Πιθανές οι ανοδικές εκτονώσεις της αγοράς
Σε αρνητικό έδαφος και στο χαμηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο έκλεισε χθες o ΓΔΧΑ, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα δεν είναι αξιόλογη. Στο εξωτερικό επικράτησαν οι θετικές διαθέσεις κυρίως στο κλάδο τεχνολογίας, παρόλο που τα πρακτικά της FED τοποθέτησαν την αρχή απόσυρσης των αγορών ομολόγων στα μέσα Νοεμβρίου με μέσα Δεκεμβρίου. Από την άλλη, ο πληθωρισμός παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου (ετήσια βάση) χθες στην Κίνα ανακοινώθηκε στο 10,7%, την υψηλότερη μέτρηση των τελευταίων 25 ετών.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πιθανές οι ανοδικές εκτονώσεις της αγοράς αλλά είναι δύσκολο να εδραιωθεί μια ανοδική τάση βραχυπρόθεσμα, γεγονός που δεν θα αφήσει και τον ΓΔΧΑ ανεπηρέαστο. Επιπλέον, έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι τα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου, όπου το ενεργειακό κόστος και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα βρεθούν στο επίκεντρο για επενδυτές και αναλυτές.

Σήμερα, οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων για Bank of America, Morgan Stanley και Citigroup. Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας περιλαμβάνονται τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και ο δείκτης τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου των ΗΠΑ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.