ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Equities: Στα €17 η τιμή-στόχος για τη Motor Oil

15:42 - 18 Οκτ 2021 | Αναλύσεις
Eurobank Equities: Στα €17 η τιμή-στόχος για τη Motor Oil
Στα 17 ευρώ ανά μετοχή αυξάνει την τιμή στόχο για τη Motor Oil η Eurobank Equities από 15,70 ευρώ, που ήταν προηγουμένως, ενώ παράλληλα διατηρεί τη σύσταση «buy».

Η Eurobank Equities ανεβάζει την τιμή-στόχο, αναμένοντας ότι η μετοχή της Motor Oil θα εμφανίσει απόδοση 16,5% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό. Σε συνδυασμό με την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση 4,2%, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η μετοχή μπορεί να εμφανίσει απόδοση 20,7%.

Σύμφωνα με την έκθεση της χρηματιστηριακής, η Motor Oil συνεχίζει να επιδεικνύει ευελιξία στον τομέα του αργού πετρελαίου και έχει ξεπεράσει σταθερά το δείκτη αναφοράς όσον αφορά τα περιθώρια διύλισης.

Εκμεταλλευόμενη τα επιτυχημένα περιθώρια προμήθειας αργού και την ανάκτηση των περιθωρίων, ο όμιλος αύξησε τις εξαγωγές, μετριάζοντας έτσι τον αντίκτυπο από τη μειωμένη ελληνική ζήτηση.

H χρηματιστηριακή επισημαίνει, επίσης, ότι η αποτίμηση της δεν περιλαμβάνει καμία αξία από την κοινοπραξία της Motor Oil που σχετίζεται με τη νέα συνδυαστική μονάδα αερίου (CCGT) που θα λειτουργήσει το 2024. Το τελευταίο υπολογίζεται πως θα αυξήσει την τιμή στόχο κατά 6-7%.

Όπως αναφέρει ακόμη η Eurobank Equities, λόγω της βελτίωσης των περιθωρίων διύλισης τα οποία δεν έχουν αντικατοπτριστεί στην αποτίμηση της εταιρείας, η Motor Oil προστίθεται στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.