ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Τιμή στόχος τα 21,5 ευρώ για τη Mytilineos

18:57 - 26 Οκτ 2021 | Αναλύσεις
Citi: Τιμή στόχος τα 21,5 ευρώ για τη Mytilineos
Tιμή στόχο τα 21,5 ευρώ διατηρεί η Citigroup για τη μετοχή της Mytilineos, ενώ παράλληλα επαναλαμβάνει τη σύσταση «buy».

Μάλιστα, η Citi «βλέπει» σημαντικό περιθώριο ανόδου της τάξης του 39% για τη μετοχή, ενώ τοποθετεί την εκτιμώμενη μερισματική απόδοση στο 2,8%.

Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί ότι η ισχυρή κερδοφορία της Mytilineos στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να χαιρετιστεί από την αγορά και τους επενδυτές. Το μείγμα της κερδοφορίας του ομίλου χαρακτηρίζεται ενθαρρυντικό, με το EBITDA στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι καλύτερο των εκτιμήσεων αφού αυξήθηκε κατά 80% έναντι 40% που ανέμενε η Citigroup.

Επιπλέον, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις ως αποτέλεσμα των αυξημένων τιμών των πρώτων υλών, η απόδοση του τομέα αλουμινίου παρέμεινε σταθερή.

Σημαντική αύξηση κερδών το 2022

Σύμφωνα με την ανάλυση της Citi, η Mytilineos, έχοντας εκμεταλλευτεί τις υψηλές τιμές αλουμινίου των τελευταίων μηνών, έχει εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα κερδοφορίας για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Το παράδειγμα άλλωστε της Mytilineos, όσον αφορά στην αντιστάθμιση των τιμών του αλουμινίου, ακολούθησε πρόσφατα και μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου παγκοσμίως, η Νορβηγική Norsk Hydro.

Μεταξύ άλλων, η Citigroup προβλέπει πολύ σημαντική αύξηση στην κερδοφορία της Mytilineos για το 2022 και θεωρεί πως η αγορά θα υποδεχτεί θετικά αυτό το καλό set αποτελεσμάτων.

Πώς αυξήθηκε κατά 80% το EBITDA

Η επανεκκίνηση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο μετά από συντήρηση συνέβαλε στην αύξηση της παραγωγής ενέργειας κατά 39% στο τρίμηνο. Ωστόσο, η αύξηση των εσόδων στην επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν υψηλότερη στο 54% σε τριμηνιαία βάση. Ως αποτέλεσμα, το EBITDA στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 80%.

Η Citi επισημαίνει, ωστόσο, ότι υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την κερδοφορία της επιχείρησης λιανικής ενέργειας, η οποία ήταν ζημιογόνα το α’ εξάμηνο του 2021 και έχει περιορισμένη ευελιξία να πιέσει για αύξηση των τιμολογίων βραχυπρόθεσμα.

Υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Citi, το καθαρό χρέος ήταν υψηλότερο σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 και κοντά στο επίπεδο που έχει υπολογίσει η αμερικανική τράπεζα ότι θα διαμορφώσει το καθαρό χρέος για το σύνολο του 2021.

Ο συνδυασμός υψηλότερου κεφαλαίου κίνησης και επιταχυνόμενων δαπανών επέκτασης συνέβαλε σε υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες στο τρίμηνο, όπως εκτιμά.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:59 - 26 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.