ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Equities για ΔΕΗ: Νέα τιμή-στόχος στα 14,5 ευρώ-Σύσταση «buy»

16:30 - 08 Νοε 2021 | Αναλύσεις
Eurobank Equities για ΔΕΗ: Νέα τιμή-στόχος στα 14,5 ευρώ-Σύσταση «buy»
Σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ, στα 14,50 ευρώ έναντι 14,80 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση «buy» προχώρησε η Eurobank Equities, τονίζοντας ωστόσο πως η «ΔΕΗ αναδιαμορφώνει το τοπίο στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)».

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η αναθεώρηση της τιμής-στόχου σχετίζεται με το ύψος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της εταιρείας, ύψους 1,35 δισ. ευρώ έναντι 1,2 δισ. ευρώ που ήταν εκτίμηση στην προηγούμενη έκθεσή της.

Παράλληλα, η Eurobank Equities εκτιμά πως η μετοχή της ΔΕΗ εμφανίζει περιθώριο ανόδου 47,3% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει επίσης ότι η ΑΜΚ θα διευκολύνει τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε πιο επιθετική ανάπτυξη στις ΑΠΕ και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται διεθνώς.

Επιπλέον, σημειώνεται πως η επιτάχυνση της επέκτασης της ΔΕΗ στις ΑΠΕ θα λειτουργήσει υποστηρικτικά και για την πράσινη ατζέντα της χώρας, καθώς και για την ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το business plan της επιχείρησης φαίνεται εφικτό, με σχετικά χαμηλότερο ρίσκο από το ρίσκο που συνδέεται συνήθως με την ανάπτυξη ΑΠΕ, χάρη στην καθετοποίηση και τον πράσινο μετασχηματισμό της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η Eurobank Equities, η ΔΕΗ, όντας ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, αντιμετωπίζει ουσιαστικά σημαντικά χαμηλότερο εμπορικό κίνδυνο, ακόμη και υπό την παραδοχή ότι θα μειωθεί το μερίδιο αγοράς στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, προσθέτει ότι το σχέδιο σταδιακής κατάργησης του λιγνίτη υποστηρίζει την ανάγκη για κλιμάκωση των ΑΠΕ για τη διατήρηση της ασφάλειας του εφοδιασμού, ενώ επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω δυναμικότητας είναι πιθανό να εγκατασταθεί σε πρώην λιγνιτικές περιοχές με υπάρχουσα σύνδεση με το δίκτυο.

Ως εκ τούτου, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, ο εσωτερικός συντελεστής απόδοσης (IRR) θα μπορούσε να είναι υψηλότερος από τον υψηλό μονοψήφιο συντελεστή που ισχύει συνήθως για τα έργα ΑΠΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:48 - 08 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.