ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Allwyn αυξάνει το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ στο 48,1% Κύριο

15:31 - 17 Φεβ 2022 | Αναλύσεις
H Allwyn αυξάνει το ποσοστό της στον ΟΠΑΠ στο 48,1%
Η Allwyn ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Yeonama Holdings για την απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company, μέσω της οποίας η Allwyn διακρατεί τμήμα του μεριδίου της στον ΟΠΑΠ. Το τίμημα αγοράς ανέρχεται στα 327,4 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας η συμμετοχή της Allwyn στον ΟΠΑΠ ανεβαίνει από το 41,2% στο 48,1%.

Λαμβανομένου υπόψη του καθαρού χρέους και του κεφαλαίου κίνησης της SAZKA Delta, η συμφωνία παρουσιάζει premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα μετοχική τιμή του ΟΠΑΠ. Η αγορά θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal δήλωσε: «Η απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στην SAZKA Delta είναι ένα σημαντικό βήμα για την Allwyn, με το οποίο συνεχίζεται η μακροπρόθεσμη στρατηγική αύξησης μεριδίων στις επιχειρήσεις μας. Η συγκεκριμένη πράξη ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων έχουμε αγοράσει τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta τα τελευταία τρία χρόνια. Μέσω της επιλογής μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του OPAP ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με  αγορές από την ελεύθερη διασπορά, έχουμε αυξήσει το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ από 23,7% το 2018 στο 48,1% σήμερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφατη επίδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που οδηγούν σε μελλοντική του ανάπτυξη». 

Η Allwyn είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη, με παρουσία σε Ελλάδα, Αυστρία, Τσεχία, Κύπρο και Ιταλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.