ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυκνώνουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων

11:04 - 14 Μαρ 2022 | Αναλύσεις
Πυκνώνουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων
Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στην Ευρώπη με τον ΓΔΧΑ να υπεραποδίδει μετά από αρκετές συνεδριάσεις, ενώ απώλειες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο.

Παράλληλα, σημαντικές απώλειες περί του 8% είδε ο εν λόγω κλάδος και στην Κίνα σήμερα το πρωί, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο νέων κανονιστικών εμποδίων από τις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν σήμερα.  Επιπλέον, το γεωπολιτικό ρίσκο μαίνεται και οι αγορές περιμένουν νέο ραντεβού Ουκρανίας Ρωσίας.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Στο εσωτερικό, πυκνώνουν αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με τον ΟΛΠ να δημοσιεύει το Δ΄ τρίμηνο πριν την σημερινή συνεδρίαση και την Αλφα το απόγευμα. Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η FED με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων να είναι δεδομένη. Πιθανή η σταδιακή σταθεροποίηση των αγορών με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις αλλά και με αυξημένες διακυμάνσεις, γεγονός στο οποίο θα συνεισφέρει και η εκπνοή των παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου αυτή την Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.