ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορές: Στο επίκεντρο η FED- Αναμένεται η πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2018

10:16 - 16 Μαρ 2022 | Αναλύσεις
Αγορές: Στο επίκεντρο η FED- Αναμένεται η πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2018
Εν πολλοίς σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ και η υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ αυξημένα κέρδη καταγράφηκαν στους αμερικανικούς μετοχικούς δείκτες.

Εν τω μεταξύ, σημαντικά κέρδη βλέπουν οι Ασιατικές αγορές εν μέσω προσδοκιών ότι εξομαλύνονται οι σχέσεις Κίνας ΗΠΑ και ότι οι πρώτοι θα λειτουργήσουν προληπτικά για να σταθεροποιήσουν τις αγορές και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ θα δημιουργηθεί πλαίσιο για την διαπραγμάτευση κινεζικών εταιρειών σε ξένα χρηματιστήρια. Αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα οι συζητήσεις Ουκρανίας Ρωσίας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι εκπνέουν σήμερα τόκοι αξίας 117δισ δολαρίων σε ομόλογα που κατέχει η Ρωσία και η επενδυτική κοινότητα περιμένει να δει τις εξελίξεις επί του θέματος.  

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Στο εσωτερικό, συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με την Πειραιώς να ανακοινώνει ένα καλό Δ΄ τρίμηνο με επαναλαμβανόμενα προ φόρων κέρδη 176εκ ευρώ και τον δείκτη NPEs να διαμορφώνεται στο 12,6% έναντι 45,6% πέρυσι.

Επιπλέον, η ΕλβαλΧαλκορ κατέγραψε προσαρμοσμένα EBITDA στα 166,8εκ ευρώ (+23% σε ετήσια βάση) καθώς η αύξηση των όγκων πωλήσεων και η θετική επίδραση της διαθεσιμότητας και των τιμών σκραπ αναχαίτισαν τις αρνητικές επιδράσεις από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα η συνεδρίαση της FED, όπου αναμένεται η πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2018 κατά 25μβ.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.