ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια δύναμη η Mytilineos στην παραγωγή «πράσινου» αλουμινίου Κύριο

14:52 - 22 Μαρ 2022 | Αναλύσεις
Μεταξύ των τριών εταιρειών παγκοσμίως, οι οποίες από το 2025 και μετά θα μπορούν να παράγουν «πράσινο» αλουμίνιο (<4t CO2 ανά τόνο παραγωγής), κατατάσσει τη Mytilineos η Edison σε σχετική έκθεσή της.

Μετά τις ηγέτιδες του κλάδου, Norsk Hydro από τη Νορβηγία (~€18 δισ κεφαλαιοποίηση) και τη Ρωσική Rusal (~€8 δισ κεφαλαιοποίηση), η Mytilineos θα καταστεί σημείο αναφοράς για την «πράσινη» μεταλλουργία καθώς αναμένεται να είναι η τρίτη εταιρεία παγκοσμίως που θα καταφέρει να «πρασινίσει» το σύνολο της παραγωγής αλουμινίου, μπροστά από την Αμερικάνικη Alcoa (~€14 δισ κεφαλαιοποίηση) και την Αγγλοαυστραλιανή Rio Tinto (~€111 δισ κεφαλαιοποίηση), οι οποίες επίσης βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο σημειώνει σε ανάλυση της η Edison.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Edison, η Mytilineos θεωρείται η εταιρεία που έχει θέσει τον πιο επιθετικό στόχο για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έχοντας δεσμευτεί για μείωση των συνολικών και ειδικών εκπομπών άνθρακα από τη μεταλλουργία κατά 65% και 75% αντίστοιχα, με ορίζοντα το 2030, τόσο μέσω της χρήσης ΑΠΕ όσο και μέσω της αύξησης παραγωγής ανακυκλωμένου αλουμινίου.

Παράλληλα η Mytilineos έχει δεσμευθεί ότι μέχρι το 2020 θα επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα για το σύνολο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και όχι μόνο για τον μεταλλευτικό κλάδο. Επιπρόσθετα στην έκθεση της Edison σημειώνονται τα οφέλη από την παραγωγή και πώληση «πράσινου» αλουμινίου, τα οποία αναμένεται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τα κέρδη της Mytilineos εντός των επόμενων ετών. 

Πρόκειται για τα ακόλουθα:

  1. Ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος της εταιρείας, καθώς η παραγωγή «Πράσινου» αλουμινίου αυτή την στιγμή δεν ξεπερνά το ένα τέταρτο της συνολικής ζήτησης
  2. Υψηλότερες τιμές Αλουμινίου (LME) και Premia
  3. Μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της χρήσης χαμηλότερου κόστους ΑΠΕ, καθώς η MYTILINEOS διαχειρίζεται ένα portfolio ΑΠΕ ~7GW, εκ των οποίων τα ~2GW βρίσκονται στην Ελλάδα.
  4. Η στροφή στις ΑΠΕ, αυτόματα θα σημάνει και την απεξάρτηση του κόστους παραγωγής από το ασταθές περιβάλλον τιμών ενέργειας, ενισχύοντας έτσι τη σταθερότητα της κερδοφορία του τομέα της Μεταλλουργίας
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.