ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi για Mytilineos: Προβλέπεται διπλασιασμός της κερδοφορίας το 2022

14:20 - 04 Μαϊ 2022 | Αναλύσεις
Citi για Mytilineos: Προβλέπεται διπλασιασμός της κερδοφορίας το 2022
Θετικά αποτιμά ο επενδυτικός οίκος Citigroup τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2022 της Mytilineos. Στο report της Citi αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τουλάχιστον το διπλασιασμό της κερδοφορίας για το 2022.

Βασικό «όπλο» της Mytilineos αποτελεί η Μεταλλουργία, σύμφωνα με τον οίκο, καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος κατέγραψε το πρώτο από μία σειρά τριμήνων ρεκόρ στην κερδοφορία, οδηγούμενος από τις υψηλές τιμές (LME και Premia) και την πολύ χαμηλή βάση κόστους.

Στο ίδιο report αναφέρεται επίσης ότι η κερδοφορία του Τομέα της Ενέργειας εμφανίζεται ανεπηρέαστη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, εκμεταλλευόμενη το σημαντικό συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, αυτό του βαθμού απόδοσης των θερμικών της μονάδων.

Παράλληλα, η Citi εμμένει στην πρότασή της για σύσταση «buy» (αγορά), αναμένοντας αύξηση του στόχου των κερδών για το 2022. Τονίζει, δε, ότι παρά τα πολύ υψηλά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο, περιμένει ακόμα μεγαλύτερο growth κυρίως στον τομέα του αλουμινίου και των ΑΠΕ. Ακόμη, ο αναλυτής της Citi κάνει λόγο για σημαντική αύξηση της κερδοφορίας του RSD με εκτίμηση για υπερδιπλασιασμό των κερδών σε σχέση με πέρυσι, με ταυτόχρονο διπλασιασμό του περιθωρίου κέρδους.

Με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Mytilineos, εξέδωσε report και η Euroxx Securities, η οποία δίνει τιμή-στόχο στα €23,8/μετοχή για τον τίτλο της Mytilineos και upside (περιθώρια ανόδου σε σύγκριση με τα τωρινά επίπεδα) κατά c.35%.

Η Euroxx εστιάζει στη συνέχιση των δυνατών αποτελεσμάτων, από πλευράς κερδών, για ακόμα ένα τρίμηνο, ενώ τονίζει και την επερχόμενη επικαιροποίηση της πρόβλεψης για την κερδοφορία της εταιρείας το 2022.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Euroxx, το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της Mytilineos, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στον κλάδο της Μεταλλουργίας (υψηλότερες τιμές αλουμινίου) και της Ενέργειας & Αερίου (θερμικά εργοστάσια), αλλά και στη σημαντική ανάκαμψη των EBITDA στον τομέα Ανανεώσιμης Ενέργειας και Αποθήκευσης (RSD).

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 04 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.