ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi για Mytilineos: «Βλέπει» τριπλασιασμό καθαρών κερδών-Οι βασικοί αναπτυξιακοί καταλύτες

09:10 - 05 Δεκ 2022 | Αναλύσεις
Citi για Mytilineos: «Βλέπει» τριπλασιασμό καθαρών κερδών-Οι βασικοί αναπτυξιακοί καταλύτες
Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τη μετοχή της Mytilineos προχώρησε η Citi, η οποία σε νέα της έκθεση ανεβάζει σημαντικά την τιμή-στόχο στα 26 ευρώ ανά μετοχή, από 22 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως.

Το περιθώριο ανόδου (upside) διαμορφώνεται πλέον πάνω από το 50% (συμπεριλαμβανομένου και του μερίσματος του 2022), ενώ στο θετικό της σενάριο η Citi προβλέπει ότι η μετοχή της Mytilineos θα μπορούσε να διπλασιαστεί από τα σημερινά επίπεδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αναλυτής της Citi, καθώς οι αναπτυξιακοί καταλύτες της εταιρείας επιβεβαιώνονται, η μετοχή της Mytilineos αναμένεται να ανατιμηθεί (re-rate), αποτυπώνοντας την πραγματική αξία της εταιρείας.

Οι βασικοί καταλύτες, στους οποίους αναφέρεται η Citi, έχουν ως εξής:

- Ο κλάδος έργων ηλιακής ενέργειας γίνεται ένας τρίτος πυλώνας ανάπτυξης και σημαντικής κερδοφορίας για τη Mytilineos. Ο αναλυτής της Citi εκτιμά την αξία του πάνω από το 1 δισ. ευρώ, καθώς έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει 1GW έργων ΑΠΕ ετησίως και να συνεισφέρει σταθερά, αρκετά πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ EBITDA το χρόνο.

- Η «πράσινη» ανάπτυξη αποκτά κεντρικό και στρατηγικό χαρακτήρα για τη Mytilineos, τόσο μέσω της ανάπτυξης του παγκόσμιου portfolio έργων ΑΠΕ της εταιρείας, άνω των 8.5GW, όσο και μέσω του «πρασινίσματος» της παραγωγής αλουμινίου. 

- Η ποιότητα των υπαρχόντων assets της εταιρείας σε συνδυασμό με τις σημαντικές συνεργίες που έχει αναπτύξει η Mytilineos μεταξύ των τομέων της, εγγυώνται ένα υψηλό, συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο κερδοφορίας πάνω στο οποίο χτίζεται η «νέα εποχή» που βιώνει η Mytilineos από το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο αναλυτής της Citi προβλέπει τον τριπλασιασμό των καθαρών κερδών της Mytilineos το 2022 (459 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2021 (162 εκατ. ευρώ), ενώ για το 2023 και το 2024 η αύξηση των κερδών συνεχίζεται, με τα καθαρά κέρδη να εκτιμώνται στα 485 εκατ. ευρώ και 577 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σε επίπεδο EBITDA η Citi προβλέπει 755 εκατ. ευρώ το 2022, 792 εκατ. ευρώ το 2023 και 914 εκατ. ευρώ το 2024.

Παράλληλα, η Citi δίνει σύσταση «αγορά» (buy) για τη μετοχή της Mytilineos, βασιζόμενη σε τρεις παράγοντες:

1) Η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση στην καμπύλη κόστους του αλουμινίου και θα επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου και αλουμίνας.

2) Η 100% θυγατρική, Protergia, εμφανίζεται καλά τοποθετημένη στη βελτιωμένη ελληνική αγορά ενέργειας, όπου η ζήτηση φαίνεται ότι θα αυξηθεί και οι χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου καθιστούν τη θερμική ενέργεια πιο ελκυστική επιλογή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η εταιρεία επωφελείται επίσης από την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς ενέργειας, όπου o ισχυρός ισολογισμός της την τοποθετεί σε καλή θέση για νέες ευκαιρίες.

3) Ελκυστική πρόταση ανάπτυξης με στόχο δυναμικότητας ηλιακής ενέργειας 1,5 GW.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:36 - 05 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.