Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Άνοδο κατά 0,46% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση (29/4) κλείνοντας στις 1709,63 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 150,1 εκ. ευρώ.
Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και πολλαπλές εναλλαγές προσήμου με τη συσσώρευση να διαρκεί ως τις 16.30 μ.μ. περίπου και τη μεταβλητότητα να είναι μόλις 12 μονάδες.
Τελικά οι αγοραστές πέτυχαν να αναλάβουν την υπεροπλία και να οδηγήσουν το ΓΔ λίγο πριν το κλείσιμο στα υψηλά ημέρας, οδηγό την Πειραιώς, τον ΟΠΑΠ, το Jumbo και την ΕΛΧΑ. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,345% με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται ανοδικά (ο Dax κυρίως ).
Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (+1,11%) κατέγραψε κέρδη με την Πειραιώς (+2,07%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόμη κατέγραψε ο Ελλάκτωρ (+4,03%), ο ΟΠΑΠ (+2,47%), το Jumbo (+2,14%), η MOH (+1,21%), η ΕΛΧΑ (+3,30%), το ΔΑΑ (+1,16%) αλλά και ο Λούλης (+10,83%) με τη Frigoglass (+6,57%) από τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΕΕΕ (-0,81%), η Metlen (-1,53%), η Lavipharm (-0,45%) και η Aegean (-1,01%).
Απολογιστικά, 62 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 49 που υποχώρησαν.
Οι εταιρείες ΕΥΔΑΠ, Μοτοδυναμική και Ιατρικό Κέντρο ανακοινώνουν σήμερα, μεταξύ άλλων, τα ετήσια αποτελέσματά τους (τελευταία ημέρα).
Το μεσημέρι, οι στατιστικές αρχές των ΗΠΑ και της ευρωζώνης ανακοινώνουν τα μεγέθη για το ΑΕΠ 1ου τριμήνου.
Η πολύωρη συσσώρευση κατά τις πρώτες ώρες της χτεσινής συνεδρίασης λύθηκε τελικά ανοδικά , με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει με θετικό πρόσημο.
Πλησιέστερη αντίσταση στις 1716 μονάδες και στήριξη στις 1686-1680, αναφέρει η Κύκλος Χρηματιστηριακή.