ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνωμοσία του Soros και άλλων hedge funds, για να στείλουν το ευρώ στο 1 έναντι του δολαρίου!

09:13 - 01 Μαρ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Οι τιτάνες της βιομηχανίας των hedge funds συγκεντρώθηκαν σε ένα μυστικό δείπνο για να συζητήσουν τα στοιχήματά τους κατά του ενιαίου νομίσματος. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της WSJ, πριν μερικές μέρες, σε ευρω-δείπνο, όπως το ονόμασαν, σε ιδιωτικό σπίτι στο Μανχάταν, το οποίο διοργάνωσε μία μεγάλη επενδυτική τράπεζα, μαζεύτηκαν τα μεγάλα «μυαλά» των Soros Fund Μanagement, SAC Capital Advisors, Greenlight Capital και άλλων ( αλλά λίγων ) αστεριών της βιομηχανίας των επιθετικών κεφαλαίων, και κατέληξαν στο ότι το ευρώ θα βρεθεί στο 1 έναντι του δολαρίου!

Αυτό, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, αποτελεί ένα «career trade», δηλαδή ένα στοίχημα καριέρας, με λίγα λόγια. Εάν το ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο 1,35 περίπου σήμερα από το 1,51 που ήταν τον Δεκέμβριο, καταλήξει να είναι ισότιμο με το δολάριο, τότε όλοι αυτοί οι κολοσσοί του hedeg fund management, μπορούν άνετα να βγουν στην. σύνταξη.

Γιατί;

Πολύ απλά, εδώ και καιρό, τα αστέρια του trading, χρησιμοποιώντας μόχλευση, δανειζόντουσαν 20 φορές το μέγεθος του στοιχήματός τους. Εάν βάλουν 5 εκατ. ευρώ για ένα στοίχημα 100 εκατ. ευρώ, τότε μία κίνηση της τάξης του 5% στο ευρώ, ουσιαστικά διπλασιάζει την αρχική τους επένδυση.

Όπως σχολιάζει και ο Hans Hufschnmid του hedge fund της GlobeOp Financial Services, και πρώην μεγαλοστέλεχος της Salomon Brothers, αυτή είναι ευκαιρία ζωής για να βγάλει κάποιος πάρα μα πάρα πολλά χρήματα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις γίνονται εδώ και αρκετό διάστημα, όπου τα hedge funds μαζέυονται και συζητούν τα στοιχήματά τους, και μάι ανάλογη.μάζωκση είχε γίνει για να καθοριστεί και η τύχη της Lehman brothers.

Όλοι θυμούνται το τεράστιο στοίχημα που είχε βάλει ο George Soros υπέρ της κατάρρευσης της στερλίνας το 1992, το οποίο εκτιμάται ότι του απέφερε κέρδη ύψους 1 δισ. δολαρίων, και το οποίο έστειλε την στερλίνα τόσο χαμηλά, που η Βρετανία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ισοτιμιών (European Exchange Rate Mechanism) .

Αν τα παραπάνω αληθεύουν, τότε η δήλωση που έκανε ο George Soros πριν μερικές μέρες, πως « εάν η Ε.Ε δεν λύσει τα οικονομικά της προβλήματα, τότε το ευρώ θα καταρρεύσει», έχει ισχυρές βάσεις και μάλιστα.δισεκατομμυριών!

Κ.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:46 - 01 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.