ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιφέρονταν 'αδέσποτοι' οι φάκελοι του Βατοπαιδίου

09:57 - 12 Μαρ 2010
Μάνος Ρούσσος

Γράφει ο Μάνος Ρούσσος

Την «εξαφάνιση» όλων των φακέλων που αφορούσαν την υπόθεση του Βατοπαιδίου, από το υπουργείο Γεωργίας, επιβεβαίωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου, κ. Γ. Κανελλόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή των κ.κ. Λυριτζή και Οικονόμου. Το γεγονός αποκαλύφθηκε, όταν το Υπουργείο προσπάθησε να συγκεντρώσει τους φακέλους, προκειμένου να τους παραδώσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, κατόπιν αιτήματός της.    

Άμεση ήταν η κινητοποίηση, ενώ διαπιστώθηκε ότι τους φακέλους είχε πάρει στο σπίτι της η διευθύντρια του υπουργεία κ. Μαντέλη, η οποία είναι και κατηγορούμενη στην υπόθεση. Η κ. Μαντέλη πρόβαλε τη δικαιολογία ότι επειδή ήταν κατηγορούμενη ήθελε να «μελετήσει» την υπόθεση

Εναντίον της κ. Μαντέλη έγινε καταγγελία στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των εγγράφων που "χάθηκαν" ξεπερνά τα χίλια, ενώ στη Βουλή έχουν κατατεθεί περί τα 25.

Όπως είπε, υπάρχουν πολλά ακόμη σοβαρά έγγραφα μέσα στον όγκο των εγγράφων που ιδιοποιήθηκε παράνομα η κ. Μαντέλη, ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν φοβάται ότι μερικά από αυτά ενδέχεται σκόπιμα να καταστραφούν, απάντησε ότι ελπίζει ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί μετά το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:19 - 12 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.