ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο top 5 των υποψηφίων προς χρεοκοπία χωρών η Ελλάδα μαζί με το Ιράκ!

08:10 - 09 Απρ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Στα επίπεδα του Ιράκ βρίσκονται πλέον τα ελληνικά ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), σύμφωνα με στοιχεία της CMA η οποία παρακολουθεί σε ημερήσια βάση τις κινήσεις της αγοράς ασφαλίστρων έναντι κινδύνου.

Τα CDS για τα ελληνικά 10ετή ομόλογα άγγιξαν χθες τις 456 μονάδες βάσης, έναντι 450 των CDS του Ιράκ, την ίδια στιγμή που τα ασφάλιστρα κινδύνου του Ντουμπάι- που έχει ήδη κηρύξει στάση πληρωμών- αγγίζουν τις 439 μονάδες και της Ισλανδίας- το τραπεζικό σύστημα της οποίας έχει καταρρεύσει- στις 401 μονάδες βάσης.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Ελλάδα βρίσκεται στο Top 5 των υποψηφίων προς χρεοκοπία χωρών, μαζί με χώρες που απέχουν πολύ από την Ευρωπαϊκή ήπειρο, με μόνη εξαίρεση τη Λετονία η οποία κιόλας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση, με τα CDS της να διαμορφώνονται στις 344 μονάδες βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη θέση των υποψηφίων χωρών προς χρεοκοπία με βάση τα CDS βρίσκεται η Βενεζουέλα του Τσάβες, στη δεύτερη η χρεοκοπημένη Αργεντινή, στην τρίτη το Πακιστάν και στην τέταρτη θέση η Ουκρανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 09 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.