ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η Nomura

09:34 - 19 Απρ 2010
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Αν και αναβαθμίζει τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο η Nomura την ίδια ώρα προχωρά στην υποβάθμιση του ελληνικού κλάδου λόγω των συνεχιζόμενων θεμάτων ρευστότητας και της χειροτέρευσης αλλά και των αβέβαιων οικονομικών προοπτικών των ελληνικών τραπεζών. Κατά μέσο όρο μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της περιόδου 2011-12 κατά 11% και υποβάθμισε τη σύσταση για τη Eurobank από αγορά σε ουδέτερη και για την Alpha Bank σε μείωση θέσεων από ουδέτερη.

Διατηρεί πάντως τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και η μετοχή παραμένει η κορυφαία επιλογή του οίκου στην Ελλάδα αλλά παραμένει επιφυλακτικός σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Αν και εξακολουθεί να πιστεύει πως ο κλάδος θα διατηρηθεί σε κερδοφορία και για την περίοδο που διανύουμε είναι καλά κεφαλαιοποιημένος λόγω των αποτιμήσεων δεν θεωρεί τη σχέση ρίσκου/απόδοσης ελκυστική και δείχνει την προτίμησή του στις Ιταλικές τράπεζες και στις τράπεζες της Ν.Ευρώπης. Επίσης εκτιμά πως οι ελληνικές τράπεζες δε θα αποπληρώσουν τη βοήθεια στο κράτος ούτε θα δώσουν μέρισμα.

Οι νέες τιμές στόχοι που δίνει ο οίκος είναι: Για την Εθνική Τράπεζα τα 19 ευρώ από 21 ευρώ, για την Eurobank τα 7,1 ευρώ από 8,5 ευρώ, για την Alpha Bank τα 5,6 ευρώ από 8,3 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς όπου η σύσταση μείωσης θέσεων διατηρείται δίνει τα 5,2 ευρώ από 6 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.