ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shell : Κανονικά προχωρά η μεταβίβαση στη Μότορ Οιλ

18:36 - 28 Απρ 2010
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την μεταβίβαση της Shell Hellas στη Motor Oil. Εντός του προσεχούς διμήνου η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να έχει δώσει τη σχετική της έγκριση».
Αυτό ανέφεραν πηγές της Shell Ελλάδος, αναφορικά με πρωινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο CEO της Royal Dutch Shell, Simon Henry, μιλώντας σε conference call, άφησε να εννοηθεί ότι η μεταβίβαση της εταιρείας στη Motor Oil μπορεί να επηρεασθεί από τις συνθήκες κρίσης της ελληνικής αγοράς, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί ακόμη η έγκριση της πώλησης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Η μεταβίβαση προχωρά κανονικά», ανέφεραν κύκλοι της Shell Hellas. Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι «η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται η Αρχή να έχει δώσει την οριστική της έγκριση. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τα αρχικά δεδομένα, κινούμαστε μέσα στα προδιαγεγραμμένα από το νόμο νομικά πλαίσιο».

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο φάκελος της συμφωνίας Shell-Motor Oil έχει επιστρέψει από τον Μάρτιο στην Ελληνική Αρχή η οποία και εξετάζει την περίοδο αυτή κατά πόσο συντρέχει θέμα συγκέντρωσης της αγοράς λόγω της συμφωνίας ή όχι.

 

Γιώργος Φιντικάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.