ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύσημα αναλυτών για τον όμιλο Μυτιληναίου

12:30 - 12 Μαϊ 2010
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Θετική είναι η υποδοχή των αναλυτών για τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση και σημειώνουν τον κύκλο εργασιών που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ και στην αύξηση της παραγωγής του αλουμινίου μεταξύ άλλων.
Πιο αναλυτθικά τα κύρια σημεία που ξεχώρισαν οι αναλυτές της Πειραιώς είναι η επαναδιατύπωση της πρόβλεψης για αύξηση του κύκλου εργασιών σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ , η άφιξη του πρώτου φορτίου LNG, καθώς και η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ και η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του CHP που αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγής του αλουμινίου σε 165 χιλ. τόνους ετησίως.

Η διοίκηση του Ομίλου, σύμφωνα με τη Euroxx, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τη ΔΕΗ για την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που θα επιτρέψει την αύξηση της παραγωγής αλουμινίου στους 165 χιλ. τόνους ετησίως. Σημειώνουν ότι σύμφωνα με τη διοίκηση δεν τίθεται θέμα λογιστικής απομείωσης ως αποτέλεσμα της εξαγοράς του μεριδίου της ENEL στην ENDESA HELLAS. Όσον αφορά στη ΜΕΤΚΑ, αναφέρεται ότι παρά τη μειωμένη ζήτηση έργων EPC στον Ευρωπαϊκό χώρο, η ζήτηση παραμένει ισχυρή στην Τουρκία και στην ευρύτερη αγορά της Μ. Ανατολής, ενώ η εταιρεία διαθέτει το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό για την εκτέλεση του ιστορικά υψηλού backlog.

Η Axia Ventures αναφέρεται εκτενώς όσα ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση και εκτιμούν ότι ο Όμιλος αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επενδυτικές επιλογές στην εγχώρια αγορά, καθώς και οι τρεις τομείς δραστηριότητας (Μεταλλουργία, Ενέργεια, Έργα EPC) του, αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική ανάπτυξη το επόμενο διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.