ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Υποβάθμιση του ΟΤΕ σε ''ΒΒΒ-''

18:31 - 27 Μαϊ 2010
Φωτεινή Πούλη

Γράφει η Φωτεινή Πούλη

Σε ''BBB-'' από ''ΒΒΒ" υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P. Ωστόσο, το outlook παραμένει σταθερό, ενώ ο οίκος επιβεβαιώνει τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση "A-3".

«Η υποβάθμιση αντανακλά την προσδοκία μας πως η λειτουργική και χρηματοοικονομική απόδοση του ΟΤΕ θα παραμείνει αδύναμη το 2010, λόγω της αναμενόμενης δυσχερής επίδρασης στην εγχώρια ζήτηση από το πρόγραμμα λιτότητας που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση και τους νέους εταιρικούς φόρους»,  σημειώνει ο αναλυτής του οίκου, Leandro De Torres Zabala.

Ο οίκος εκτιμά ότι η λειτουργική απόδοση του ΟΤΕ θα παραμείνει αδύναμη κατά τη διάρκεια του 2010, ενώ επισημαίνει ότι ο Οργανισμός θα γνωρίσει ισχυρές λειτουργικές και χρηματοοικονομικές πιέσεις, κυρίως λόγω του ελληνικού προγράμματος λιτότητας.

Το σταθερό outlook ενσωματώνει τις προβλέψεις του οίκου ότι η Deutsche Telekom θα στηρίξει τη ρευστότητα του Οργανισμού, αν χρειαστεί, για την αναχρηματοδότηση χρέους 2,1 δισ. ευρώ που ωριμάζει το 2011.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:48 - 27 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.