ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Soros: Έρχονται χρόνια στασιμότητας για την Ευρώπη

10:41 - 16 Ιουν 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Η ύφεση στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο είναι σχεδόν αναπόφευκτη, ενώ θα ακολουθήσουν αρκετά χρόνια στασιμότητας, καθώς η αντίδραση των ηγετών απέναντι στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης προκαλεί έναν φαύλο κύκλο, φέρεται να δήλωσε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, όπως μεταδίδει το CNBC.

Tα προβλήματα δημιουργίας του ευρώ είχαν φανεί από την αρχή, τόνισε από το βήμα συνεδρίου ο Soros, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η κρίση του ευρώ θα μπορούσε να έχει τη δυναμική να οδηγήσει στην κατάρρευση την ΕΕ.

«Η έλλειψη διορθωτικού μηχανισμού στη ζώνη του ευρώ ή η απουσία πρόβλεψης χώρες να εγκαταλείπουν το ευρώ θα μπορούσε να αναδειχθεί σε μεγάλη αδυναμία» επισήμανε επίσης ο γνωστός επενδυτής.

«Η Γερμανία έθεσε τα κριτήρια για το πώς ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης των 750 δισ. ευρώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Αυτό το έκανε σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα» σημείωσε ο Soros και πρόσθεσε «αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος… Το να θέτεις δημοσιονομική προσαρμογή σε μια εποχή ανεπαρκούς ζήτησης και αδύναμου τραπεζικού συστήματος».

«Η Γερμανία θα τα πάει καλά, ωστόσο τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρώπης θα αναγκαστούν να εισέλθουν σε έναν φαύλο κύκλο. Η στασιμότητα θα διαρκέσει αρκετά χρόνια…»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.