ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τρόικα «παγώνει» και το Σεξ

10:31 - 27 Ιουλ 2010
Νίκος Χρυσολωράς

Γράφει ο Νίκος Χρυσολωράς

Μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας των γυναικών στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, καταγράφει έρευνα της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco. Ο επικεφαλής της έρευνας αποδίδει την αποχή από τις ερωτικές επαφές στις ψυχολογικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι γυναίκες, σε ποσοστό 72%, ανέστειλαν τις ερωτικές τους επαφές, μέσα στον γάμο, κατά την περίοδο της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Επίσης, το 51% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν έλλειψη επιθυμίας για σεξ τους τελευταίους μήνες (51%) και έλλειψη οργασμού, όταν κάνουν σεξ (42%).

Στην έρευνα συμμετείχαν 600 γυναίκες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σε ποσοστό 68% οι ερωτειθείσες δήλωσαν ότι μείωσαν τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών τους τελευταίους μήνες και ποσοστό 40% εξ αυτών αποδίδουν το γεγονός στην αρνητική επιρροή, που είχε στην ψυχολογία τους, η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στην ίδια ερώτηση, η αντίστοιχη απάντηση από τους άνδρες, ήταν μόλις σε ποσοστό 26%.

Σημειώνεται ότι 24 στις εκατό γυναίκες δήλωσαν ότι το κυριότερο συναίσθημα, που βιώνουν αυτή την περίοδο, είναι η ανασφάλεια, 27 η απογοήτευση, ενώ μόλις τρεις έχουν ελπίδα για το μέλλον. Γενικά, τα κυρίαρχα συναισθήματα, που προκύπτουν από τις σχετικές απαντήσεις του ερωτηματολόγιου είναι οργή, απογοήτευση, ανασφάλεια και φόβος.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:56 - 27 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.