ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ. Κατσέλη: Η συγχώνευση ΜΕΒΓΑΛ- VIVARTIA μπορεί να είναι θετική αλλά μπορεί και αρνητική

21:06 - 02 Σεπ 2010
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Την ετοιμότητα του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από το ενδεχόμενο ανατιμήσεων που ενδεχομένως φέρει στα ράφια των σούπερ μάρκετ το πάντρεμα ΜΕΒΓΑΛ με VIVARΤIA δήλωσε η υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη της στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΘΕΜΑ 98.9".
Συγκεκριμένα όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ''οι μεγάλες συγχωνεύσεις έχουν πάντα ένα θετικό και ένα αρνητικό. Το αρνητικό είναι ότι μπορεί να αποτελέσει αφορμή για υψηλότερες τιμές στο ράφι και λιγότερο ανταγωνισμό στην αγορά. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε συνέχεια στις επάλξεις'' σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε ότι το θετικό είναι πως: ''η συγχώνευση, ιδιαίτερα για μια μικρή οικονομία, όπως η ελληνική, μπορεί να είναι θετική, αν αυτή η καινούρια εταιρεία δράσει ανταγωνιστικά σε ένα διεθνές περιβάλλον και ανταγωνιστεί με ίσους όρους ξένες εταιρείες, οι οποίες πραγματικά δραστηριοποιούνται στο χώρο και στηρίξει και την ελληνική παραγωγή''.

Η υπουργός σημείωσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθεί την αγορά και σημείωσε ότι θα γίνει πολύ πιο αποτελεσματική μετά το φθινόπωρο, όταν θα περάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο. ''Διότι το θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκσυγχρονίζεται, είναι έτοιμος ο νόμος και κατατίθεται τον επόμενο μήνα στη Βουλή, έτσι ώστε να μπορεί να ιεραρχήσει πιο αποτελεσματικά τις προτεραιότητές της και να κοιτάζει κατά προτεραιότητα τα μεγάλα ζητήματα, να μην κατασπαταλά δυνάμεις σε μικρότερης σημασίας ενστάσεις, οι οποίες υποβάλλονται καθημερινά'' όπως είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:11 - 03 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.