ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Ελλάδα και πάλι Ελλάδα!

10:19 - 18 Μαρ 2011
stavroula

Από stavroula

Ελλάδα και πάλι Ελλάδα προτιμά η Credit Suisse. Όπως αναφέρει ο οίκος σε έκθεσή του, η χώρα μας παρουσιάζει τέσσερα βασικά πλεονεκτήματα στα οποία τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωπαικής περιοχής υστερούν! Για το λόγο αυτό και από την 1η Φεβρουαρίου έχει αναβαθμίσει τη σύσταση για την Ελλάδα σε "benchmark", ενώ για την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία διατηρεί ακόμα αμετάβλητη τη σύσταση σε “underweight”.

Μία εβδομάδα ακριβώς ύστερα από τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, κατά την οποία το ελληνικό επιτελείο επέστρεψε έχοντας εξασφαλίσει την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρόνου του ελληνικού δανείου στα 7,5 χρόνια και τη μείωση του ελληνικού επιτοκίου κατά 1%, η Credit Suisse επισημαίνει τα τέσσερα αυτά πλεονεκτήματα της χώρας:


Πρώτον, ο οίκος χαρακτηρίζει “σύντομο” το χρονικό διάστημα στο οποίο η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμα στο 9,4% του ΑΕΠ το 2010 από 15,4% που είχε διαμορφωθεί στο 2009, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η χώρα αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα προϋπολογισμού.


Δεύτερον, η Credit Suisse αναφέρεται στην αποτίμηση της ελληνικής αγοράς, η οποία είναι τόσο φθηνή, γεγονός που την καθιστά την πιο ελκυστική χρηματιστηριακή αγορά στο σύνολο της Ευρωζώνης αυτή τη στιγμή.


Τρίτον, οι εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως του 0,7% φέτος.


Και τέταρτον, αναφέρεται στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο επισημαίνοντας ότι ακόμη και με ένα «κούρεμα» 36% στα ελληνικά ομόλογα, τα βασικά εποπτικά κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 9,9%.



Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.