ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένοχος κρίθηκε ο κ. Παν. Ψωμιάδης - Σε πρoσωρινή αργία από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη

08:16 - 11 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε ο περιφερειάρχης Kεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης από το Πενταμελές Eφετείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η καταδίκη του κ. Ψωμιάδη που είναι σε δεύτερο βαθμό (Eφετείο) σημαίνει ότι αυτομάτως τίθεται σε αργία από τα καθήκοντά του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να αναδειχθεί νέος περιφερειάρχης Kεντρικής Μακεδονίας με εκλογή από τα μέλη της παράταξης του κ. Ψωμιάδη. Σύμφωνα με το νόμο, παραμένει σε αργία ο έκπτωτος αιρετός μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του στον Άρειο Πάγο.
Σημειώνεται ότι την ενοχή του κ. Ψωμιάδη είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας, ο οποίος ανέφερε ότι «προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη» ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι είχε μειώσει τα πρόστιμα σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ' επανάληψη. Από την πλευρά του, ο κ. Ψωμιάδης απολογούμενος ανέφερε ότι έδρασε «καθόλα νόμιμα».
Αξίζει να αναφερθεί ότι, πρωτοδίκως ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο, όπου η εκδίκαση αναβλήθηκε τέσσερις φορές μέχρι τη λήψη της απόφασης.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 11 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.