ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. Παπανδρέου: "Αναδιάρθρωση τώρα... όχι μετά το 2013"

08:11 - 13 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

Yπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης χρέους και όχι μετά την ένταξη στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης το 2013 τάσσεται η κυρία Βάσω Παπανδρέου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Το Bήμα", η κυρία Παπανδρέου επισημαίνει ότι «όσο χάνουμε χρόνο οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο νέων δανείων και νέων μνημονίων».
«Δεν συζητούμε για μονομερή αναδιάρθρωση, που θα σήμαινε στάση πληρωμών και θα ήταν ανεπίτρεπτο για τη χώρα. Μιλώ για μία συνεννόηση με τους βασικούς δανειστές μας – για το σύνολο του χρέους μας, εννοείται», διευκρινίζει.
Η κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι το 2013, όταν θα αρχίσει η λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, η αναδιάρθρωση θα είναι -περίπου- προαπαιτούμενο.«Γιατί τότε και όχι από τώρα; Όσο χάνουμε χρόνο οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο νέων δανείων και νέων μνημονίων», παρατηρεί.η ίδια εκφράζει την πεποίθησή της ότι έπρεπε από τον περασμένο Μάιο να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα του χρέους. Μιλώντας για το θέμα του μνημονίου, η κυρία Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί πριν από την ψηφοφορία για το μνημόνιο, ωστόσο αποφάσισε να μείνει και να στηρίξει την κυβέρνηση, καθώς «εκείνη τη στιγμή, έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα, δεν υπήρχε άλλη λύση πέραν του μνημονίου για τη χώρα».
Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 13 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.