ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Smaghi: Αναδιάρθρωση σημαίνει καταστροφή για την Ελλάδα!

09:07 - 14 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

Ο Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάνει τη διαφορά και τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των ξένων αναλυτών και επενδυτών έχει ήδη προεξοφλήσει αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία για την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Σόϊμπλε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης για τη χώρα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στην ιταλική Il Sole ο Smaghi τονίζει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, τότε θα μιλάμε για καταστροφή, καθώς η παραπάνω κίνηση θα συντρίψει τις τράπεζες και την οικονομία της χώρας.

«Σύμφωνα με τη ανάλυσή μας, αναδιάρθρωση χρεών θα οδηγήσει σε πτώχευση μεγάλο τμήμα του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας» δήλωσε ο Bini Smaghiκαι συμπλήρωσε «η ελληνική οικονομία θα γονατίσει με καταστροφικά αποτελέσματα στην κοινωνική συνοχή και την διατήρηση της δημοκρατίας σε αυτή την χώρα»

«Τέλος, είναι θέμα της Ελλάδας να αποφασίσει τον δρόμο που θα προχωρήσει, δεδομένου ότι θα υποφέρει τις χειρότερες επιπτώσεις. Και οι άλλες χώρες όμως, θα πρέπει να μην την ωθούν προς την καταστροφή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.