ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: "Η άρση των αντικινήτρων θα φέρει επενδύσεις 60 δισ. "

22:01 - 14 Απρ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Επιτακτική για την ελληνική ανάκαμψη είναι η άρση των αντικινήτρων για επενδύσεις, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Ι.Στουρνάρας, ο οποίος ανέφερε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε εισροή επενδύσεων ύψους 60 δισ. ευρώ.

Σε ομιλία του την Πέμπτη κατά την εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Μέγαρο Μουσικής, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ υποστήριξε πως η απεμπλοκή των επενδύσεων «απαιτεί νοοτροπία “fast track” από τις αρχές, σε συνδυασμό με πιο ευέλικτη χρήση των συμβάσεων παραχώρησης, ιδιωτικοποιήσεις ευρέως φάσματος και την αξιοποίηση της ακίνητης κρατικής περιουσίας».
Η ελληνική ανταγωνιστικότητα, ανέφερε ο Ι.Στουρνάρας, μπορεί να βελτιωθεί «με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και την άρση των περισσότερων από εκατό αντικινήτρων στην επιχειρηματικότητα».
Τα βασικότερα από αυτά τα αντικίνητρα, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ, αφορούν τις αδειοδοτήσεις, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα, τη φορολογία, τις συναλλαγές με το Δημόσιο, τις μη ανταποδοτικές επιβαρύνσεις και την καινοτομική δραστηριότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:57 - 15 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.