ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επτά ημέρες απεργία και μπλακ- άουτ, απειλεί η ΓΕΝΟΠ !

10:38 - 20 Απρ 2011
stavroula

Από stavroula

Ρίχνει το γάντι η ΓΕΝΟΠ στην κυβέρνηση, απειλώντας να κατεβάσει τους διακόπτες, και να "σβήσει" για μια εβδομάδα τις μονάδες της ΔΕΗ φέρνοντας τη χώρα στα όρια του μπλακ- άουτ, προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης.Το σχέδιο της ΓΕΝΟΠ προβλέπει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ξεκινήσουν γύρω στις 6-7 Μάιου, μια εβδομάδα πριν από τις 15 Μάιου, ημερομηνία που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, το οποίο περιλαμβάνει και την πώληση επιπλέον ποσοστού 17% της ΔΕΗ.
Δεν θα λείψουν φυσικά τα "SMS"...
Ταυτόχρονα, και λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η απεργία, το συνδικάτο θα προχωρήσει σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα (νομαρχίες, κτίρια υπουργείων και δήμων), ενώ από το οπλοστάσιό του δεν θα λείψουν και τα γνωστά "SMS" στους βουλευτές, αυτή τη φορά όχι μόνο σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους 300 του ελληνικού κοινοβουλίου, καλώντας τους να πάρουν δημόσια θέση για την μετοχοποίηση ή μη της ΔΕΗ. Χθες συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΕΝΟΠ, και έλαβε απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που, όπως αναφέρει, θα ξεκινήσουν «πολλές ημέρες πριν η κυβέρνηση πάει το νόμο στη Βουλή (και θα είναι από αυτές που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ξέρει να κάνει)». Τα παραπάνω θα επικυρωθούν από το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ που συνεδριάζει την Πέμπτη μετά το Πάσχα, 28 Απριλίου.
«Ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα δούμε...»
Πρόθεση της ΓΕΝΟΠ είναι οι πρώτες κινήσεις να είναι στοχευμένες, δηλαδή το πρώτο 48ωρο να γίνουν διακοπές ρεύματος σε υπουργεία, κτίρια του Δημοσίου και μικρό αριθμό καταναλωτών, περισσότερες διακοπές στο δεύτερο 48ωρο και ακόμη περισσότερες στο τρίτο 48ωρο «χωρίς να αποκλείεται και το μπλακ- άουτ».
Ταυτόχρονα το συνδικάτο ξεκινάει από αύριο επαφές με όλους τους υπουργούς, και τους κοινωνικούς φορείς (κόμματα, Τεχνικό Επιμελητήριο, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΚΕΔΚΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, υπερνομάρχες, νομάρχες, δημάρχους, κλπ), «ώστε ο καθένας να πάρει θέση για το αν συμφωνεί ή όχι στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και να δημιουργηθεί ένα τοίχος προστασίας εναντίον της επιχείρησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. «Ακόμη και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε για να τους ενημερώσουμε σχετικά με τη λαθεμένη απόφαση της κυβέρνησης», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος. Όσο για τη προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου της ΓΕΝΟΠ, το συνδικάτο επισημαίνει ότι, σεβόμενο την απεργία των τεχνικών των τηλεοπτικών σταθμών, την αναβάλει για την επόμενη εβδομάδα.
Το πόρισμα Ρακιντζή
Οι τόνοι έχουν ανέβει και στο άλλο μέτωπο που αφορά στο πόρισμα Ρακιντζή, για τη νομιμότητα ή μη των χρηματοδοτήσεων που πήρε το συνδικάτο την περίοδο 1999-2010, ειδικά μετά από την καταγγελία για την κλοπή φωτοτυπιών -στοιχείων της έρευνας από την τσάντα επιθεωρητή. Το συνδικάτο ανησυχεί για το περιέχόμενο του πορίσματος, και το κατά πόσο αυτό θα συμβάλει στο να διατηρηθούν ή να κοπούν πολλά από τα προνόμιά του. Το πολυσυζητημένο πόρισμα, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει προ ημερών ο επικεφαλής των επιθεωρητών δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, πρόκειται να παραδοθεί εντός των ημερών στην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνα Μπιρμπίλη.

Γιώργος Φιντικάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 20 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.